Thursday, September 30, 2010

Tuesday, September 28, 2010

message to my bros..and the gang~


bilekah nak buat reunion?
aku rindu korang sume!!!
sejak aku grad ni memang jiwa aku sangat kosong~
tanpa korang sume di sisi..
bile lagi nak lepak reramai like the old days?
jomlah lepak di melaka bila-bila punya weekend..
at least sebelum pali and alop abis sem ni..
taon depan mereka sudah tiada lagi di uitm..
maka tiadalah berseri negeri melaka sekelian hari...
suggest la tarikh yang korang free..
harap-harap dapat amik satu weekend yang sesuai untuk kita sama-sama hangout..
ke mana?
mungkin ke sagil..
atau ke gadek..
berkarok itu sudah pasti..
tolong la...i miss u all my frens!!!!
p/s: I.P.K.U.D.C.C.I.

Saturday, September 11, 2010

Yu-hee si Perempuan Sihir~



seminggu cuti sebelum raya..aku menghabiskan masa dengan menonton drama Korea..
tajuk drama yang aku tonton pada kali ini ialah "Yu-hee, The Witch" atau jika di'translate' dalam BM-nye "Yu-hee Si Perempuan Sihir"...
hahaha..cerita ni agak menarik..
berlainan sedikit dari filem tipikal Korea yang lain..
nak cerita sinopsis dia..sampai esok pun aku tak habis tulis..
so..siapa peminat drama-drama Korea..saya cadangkan anda menonton drama ini..
walaupun drama ini agak dah lama..dibuat pada tahun 2007..tapi dia best..
maaf saya agak ketinggalan sedikit~ xp

lagi perkara yang buat cerita ini best..
watak utama iaitu Yu-hee lakonan Han Ga-in..sangat comel!!!!
rambut pendek..comel giler!!!
dapat awek camni best gak!
hahahaha!!!
selain itu..watak utama lelaki Moo-ryong lakonan Jae-hee..sangat cool gila!!!
i wish i can be as cool as him..
hahahaha~ xp


p/s: lately..aku rasa macam nak cari awek cina~ xpp

Friday, September 10, 2010



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

KEPADA SEMUA BLOGGER YANG BERAGAMA ISLAM
PEACE..1 LOVE!

DENGAN INGATAN TULUS IKHLAS
HA KIM-MI



Saturday, September 4, 2010

Gloomy Raya~

5 sebab kenapa Raya tahun ni macam tak best bagi aku...

1. Raya pertama beraya di Seremban...tak sama dow suasana beraya dekat kampung bersama sepupu-sepapat semua...I missed my late Atok Yah and Atok Kabah <~my tears is falling if I start thinking of them.....I missed them so much!

2. Pakcik merangkap kawan baikku sejak dari kecil, Encik Khairul Haizal tidak dapat bersama-sama beraya dengan family aku tahun ni kerana komitmen kerja..KEJAM!

3. Cuti Raya kali ini agak sekejap..bagi aku la..walaupun hari ni dah start cuti..whats the F point kalau cuti PADA HARI RAYA LEBIH PENDEK DARI CUTI HARI PUASA?? <~sila abaikan jika anda tidak bersetuju dengan saya...haha~

4. kena bagi duit Raya mulai tahun ini kerana aku dah bergaji...*sigh*

5. beraya dengan status "SINGLE".......sebelum ni kalau takde gf pun..scandal-sandal ade jer..tahun nih...*sigh* ==


Wednesday, September 1, 2010

Jalan-Jalan Cari Pasal di Melaka




hujung minggu lepas lepak di Melaka..


AKHIRNYA.......


rindu terubat juga..


terima kasih diucapkan kepada the Kubulicious CreW iaitu Alop "Gorjess" Esmail, Pali "Chenko" Napi, Zul "Ninja" Pami, Al "Big Bang" Janguli, Mr. Fabulous Ridhwan dan Jenny the House Ghost kerana membenarkan saya tinggal sementara di Fortress kamu semua..

tak lupa juga terima kasih kepada 2 ahli baru Kubulicious CreW..encik RABBIT01 dan encik RABBIT02...(maaf..aku tak tau nama kalian~ xp)

terima kasih juga diucapkan kepada Acap "Oldman" Baichikun, Matley "Joe" Musir, Adi "Terry" Sepul, Wan "The Man" Aiman, Pakwan and the Gangsta, dan sekali lagi..Kubulicious CreW's Pali "Chenko" Napi and Al "Big Bang" Janguli kerana bersama-sama menjayakan event Futsal kita di Clay Bank Bay tempoh hari...

oh ya..sebelum tu..aku nak ucapkan terima kasih kepada Toni "Hotwheels" Gunawan and the Family kerana menaja majlis berbuka pada hari Sabtu yang lalu..Toni rocks!!!


selain itu..terima kasih tak terhingga juga diucapkan kepada my Bro-in-Law dan isteri (kakak aku lah tu..) kerana menaja makanan berbuka dan tempat tinggal pada hari Ahad lepas..


akhir sekali..terima kasih Ya Allah..Ya Tuhan ku kerana memberi peluang kepada ku untuk meluangkan masa bersama orang-orang penting dalam hidup ku...Amin~


p/s: lepas Raya akan ada lagi event Jalan-Jalan Cari Pasal di Melaka..coming soon~