Sunday, December 28, 2008

aku yang mengelat

Aku sepatutnya bertugas 3 hari di lendu..akan tetapi..selepas hari pertama bertugas..aku serik..cam orang bodo je aku tinggal sorang-sorang kat situ..balik je betugas ari petama..aku trus gi kubu..
Ari kedua bertugas..pukul 6 petang sepatutnya aku pergi ke lendu..tapi..wawa kesayangan ku call mengatakan yang dia on the way ke melaka untuk berjumpa aku..dan aku tepaksa la (padahal dengan rela) aku mencari alasan untuk tidak ke lendu demi untuk bersama wawa ku sayang..helah aku berjaya..dan aku akhirnya dapat menghabiskan masa bersama wawa ku sayang dan aku sangat hepi dan bahagia..
Secara konklusi..aku hepi bila ada wawa..

*winkwink*

Friday, December 26, 2008

highway blues..dingdong!

Aku sedang menulis blog..di atas bas..of coz la kat dalam bas actually..gile nak duduk atas ruftop bas?aku bukannye jackie chan!

Lupekanlah pasal jackie chan..perjalanan ke melaka sangat lambat..sebab pakcik bas ni bawak slow nak mampos!aku da la tengah rush ni!

Npe aku rush?

Baru td aku dapat taw ape tugas aku sampainye aku kat melaka nanti..

Hmm..aku ditugaskan menjaga freshiees gi lendu..diowang ada mms..mms tu cam minggu suai kenal la..aku diarahkan berada kat kolej kul 5.30..gile!

Ye..dan bertolak ke lendu dalam kul 6..aku budget aku sampai melaka kul 5.30..tu pun paling lewat..mase tak menyebelahi aku..siot tul..tak dapat la aku nak gi potong rambut ni kang..da la nak gi lendu..kang tak pasal-pasal aku kena sound ngan pak guard lendu kang..da la diowang jenis tak makan saman..

Rasa tak bez skang ni..
Serius aku rasa tak bez..
Sebab penamat cuti dan pemulaan semester baru yang bermasalah..
Hmm..satu je dalam pikiran aku skang..

Aku sangat rindukan wawa..

*wink-wink*

Thursday, December 25, 2008

aktiviti saya semasa cuti peruniversitian yang lalu...



saya bahagia di sampingnya....

melaka...here i come!!!!

akhirnya..cuti aku da nak abis..
sok da nak balik melaka..
emm..aku da bosan duduk seremban..
yeah!!!
tapi..malangnye sok aku da mula bertugas..
lupe lak yang aku ni ahlil jawatan yang berkuasa perwakilan kolej...
emm..cuti mode akan tamat setibanye aku kat melaka..
29 disember da start kelas..
baiklah!!!
new semester..bring it on!!!
hahaha...suke la tu..pointer naik cikit pun nak suke...
ye..dengan result yang aku dapat ari tu..aku jadi lebih bersemangat untuk semester yang baru ni...
hahahahahaha...
aku tak mau fail ape-ape paper pun semester ni...
sebab semester lagi satu aku nak praktikal!!!
hmmm..jap je...
sedar tak sedar..da nak 3 tahun aku blaja...
pastu...jap je rase nak abis...
alah..kalo aku tak memain mase mula-mula blaja dulu..skang ni aku da start praktikal da..
tapi nak wat camne??
hahahahaha...
ape-apepun...
melaka..here i come!!!

Monday, December 22, 2008

ada apa dengan cinta?

wats luv?
luv is the one make the world goes around..
luv can lift u up..and luv can turn u down..
luv is a sweetest joy and deepest pain..
luv is effortless..but need werk to maintain..
luv can make u stupid and luv can make u dumb..
make u foget where u're at and where u're from..
luv..
luv is many splendid things..
luv can be foever or just be a fling..
luv..
it all starts wit a smile..
luv wat hapen between mother and a child..
luv between siblings..
and luv between fwens..
luv to heal hearts..and the luv to make amends..
luv..filled wit laughter..but end wit tears..
fear can stop the luv..but luv can stop ur fear..
luv the ONE above..
and luv to stand tall..
one luv..
we luv one..
we luv all!!!

Sunday, December 21, 2008

hikayat cinta seorang kimi..

yeah!tinggal lebey kurang 1 week je semester baru nak start..
plus..gi 10 ari gi kita akan meninggalkan tahun 2008 yang penuh suka duka ni..
i'm still in 'cuti' mode..but..gile tak sabar nak memulakan semester + tahun yang baru ni..
aku rindu..
rindu melaka..
rindu kampus..
rindu kolej..
rindu nak masuk kelas..
rindu nak study..
aku rindu sume kengkawan aku..
tmc locos..
kubulicious..
republic of ochard..
marketing student association..
hang tuah boulevard..
sume-sume la!!!
tapi...ada 1 thing yang tak best..
aku akan semakin jauh daripada 'dia'..
ya..'dia'..cik wawa kesayangan ku..
actually..takde masalah pun even kami berjauhan..as long aku ikhlas..setia menunggu dia seberapa lama pun..
but the prob is..mahukah dia?i mean..tunggu aku..
emm..untuk pengetahuan korang yang membaca ni..ye..korang!
walaupun aku da declare kat blog aku yang aku sayang kat dia..kami masih lagi berkawan biasa..yeah..just a friend..
katanya..dia perlukan masa..masa untuk kami kenal lebih dalam lagi satu sama laen..
masa untuk dia membuka semula hatinya setelah dia dikecewakan sebelum ni..
walaupun dia sendiri cakap yang dia tidak berjanji apa-apa pun kat aku..tapi aku akan tunggu..tunggu dia sampai bila-bila pun..
oh ye..lagi satu..dia tak pernah cakap yang dia sayangkan aku..
tapi..entah la..ati aku kuat mengatakan yang dia pun sayangkan aku gak..bunyi cam syok sendiri kan?
lantak la..yang aku tau..harapan aku untuk bersama dia masih ada..
cuma..now..is up 2 her..
me?
aku akan berusaha sedaya aku untuk mendapatkan cinta wawa...

Tuesday, December 9, 2008

i want to be your someone...

i want to be someone..to show you the way..
i want to be someone..just for you..everyday..everynight..every seconds..
i want to be someone..to understand what have you been through..
i want to be someone..to understand what u need..
i'll be there for you..
to hold you..
to love you..whoever you are..whatever you do..
i'll never afraid to tell the rest of the world that you the one that i loves..
i also want to be someone..who will make all your bad thoughts to an end..
i want to be someone to clear your misery..and someone to make you want to wake up everyday..
i want to be your someone..
always want to be..
because..i really love you with all my heart..
i love you..SITI SALWA BT MOHD BADRI.......

Tuesday, December 2, 2008

Hikayat Mat Jenin ingin menjadi Si Luncai

Kowang pnah tak syok sendiri?
Tipu la kalo kowang cakap tak pnah..
Aku?
Slalu je syok sendiri..
Hahaha..
Ntah la..aku pun pelik ngan diri aku ni..
Aku suka berangan..cam mat jenin..
Aku ada impian sendiri..tapi..kebanyakannye tak tercapai..
Sumenye sebab diri aku sendiri la..
Tak reti nak menilai sesuatu dengan baik..
Tak tau nak rebut peluang..
Malas..
Suka berangan je..
Aku tak tau la sampai bila aku nak jadi camni?
Aku ada ke kelebihan?
Aku tak tau..yang aku tau..kelebihan yang ada..selalunye akan jadi satu kelemahan aku..
Kelebihan aku mungkin banyak dipersiakan..dan selalu digunakan di tempat yang salah..dan pada waktu yang salah..
Aku pelik ngan diri aku sendiri..
Peluang yang muncul kat depan mata..selalu terlepas..sebab kelemahan aku sendiri..
Aku tak bijak..
Aku gopoh..tak reti besabar..
Tu la yang buat impian..menjadi angan-angan semata..
Aku tak mau jadi mat jenin, lebai malang, pak kaduk mahupun pak pandir..
Kalo buleh..cukup sekadar menjadi seperti si luncai..yang at least..tau menggunakan akalnya dengan baik..
Tapi camne?
Aku sekadar tak mau impian aku hanya tinggal angan-angan..

*ape la yang aku merepek ni?

Monday, December 1, 2008

last saturday...

well..
alhamdulillah..
finally kenduri kahwin akak aku settle sudah..
6hb ni..tinggal nak counter-attack umah ko lak yean..hahahaha..
to yean..welcome to the family..
aku sebenanye malas nak menulis-nulis ni..
aku letak pics je r..huhu..


akak aku dan suaminya,yean


ni pelamin mereka..


siap ade banner..over tul ar akak aku ni... (-_-!)


adik dan mak aku sedang membungkus cupcake..sebelum aku take over sampai tak tido..huhuhu..


inilah mesin yang membawa pengantin lelaki..ia milik pengantin lelaki juga..


i'm glad she was there for me..huhu..even she not very well that day..she still want to come.. ;)

and that is the story of last saturday..
aku tak tau nak mengarang pe gi..
sangat malas..huhuhu..
congrats to my akak and yean..
thanks to my dear friend..wawa..thanks for coming.. :)

Thursday, November 27, 2008

injit-injit semut...

hye..
it's me..
da lame da tak update blog..
biase la..kat umah takde wireless..
oh ye...
actually..takde la busan sangat cuti ni..
even da berape ari tak main bola..of coz la sebab ujan..
aku banyak wat keje rumah..
akak aku nak kawin sabtu ni..29 nov..
so..aku membizikan diri la untuk elak busan..
tapi..bukan sebab keje-keje tu yang wat aku tak busan duk umah..
yang sebenanye..
dragon ball ada tujuh bijik sumenye..
hahahahaha..kiddin'...
yang sebenanye..
sepanjang cuti ni aku t'lah ditemani seseorang..
melalui phone je..
of coz la gurl..(aku ni straight laa...)
kitowang baru je kenal..secara accidentlly(ek..btul ke aku eja?)
and aku jemput dia datang kenduri kawin akak aku sabtu ni..
alhamdulillah..dia sudi nak datang..
ni first time kitowang akan jumpe..
so..kengkawan..wish me luck!!
huhuhuhuhu..
aku maybe suda jatuh cinta lagi...
sowie Matta..gue cilok lu punyer tajuk lagu..

p/s: kepada kengkawan aku sume yang ada kat seremban..marilah beramei-ramei meriahkan fiesta perkahwinan akak aku sabtu ni..yakni 29hb..kalo kowang ley datang la..kalo tak dapat takpe..aku paham..huhuhu..

adios...

*tajuk post ini memang tiada kaitan dengan cerita..memang disengajakan..huhu

Saturday, November 22, 2008

day 3 in seremban

today..
nuting spesel..
but the bez tink is..today's weather was great..
it is sunny day..even there's some cloud or rain cloud bersepah-sepah on the sky..

and i finally can play football..haha..

actly dat was the first time i play football in my neighbourhood..since i gone to college..

it's weird coz last time i play in that padang(about 2 years ago)..it's suck!i mean..if u wana play in that padang..better use a cheap football shoe instead of original adidas or nike football shoe..
why?
coz i gerenti..in a couple of months..or maybe less..u will need a new shoe..

but now..not bad la..the padang now full covered with grass..no more batu-batan,rocks and pasir that can damage my football shoe..have line..new goalpost plus jaring..
not bad la..huhu..

even the padang still becak..caused by yesterday's rain..but i satisfied..coz finally i can play football!!!

final score:
my team 3 - 2 other team

the prize:
PANCIT...

P/S:
sowie..
my english is broken..
but..who will f**king cares,huh??
hahaha...

Thursday, November 20, 2008

sweet home seremban..

semasa aku menulis ni..aku dah pun ada kat umah..

seremban!

home sweet home bebeh..

hahaha..da bermula la episod bosanku in the place where i call home..
bayangan bosan da terasa da ni..
ne taknye..sejak aku sampai petang tadi..hujan..non-stop beb..
da la laptop rusak..kalo tak buley je main game..huu..
nak ilangkan rase bosan..tengok je la tv..
cuba la bayangkan umah kowang takde astro..
hah..bosan bukan?
umah aku la tu yang takde astro tu..
siyez beb..bapak la bosan!
sebab pe umah aku tiada astro?
ntah le..cikgu malek je tau jawapannye..
and takpun online..pakai handphone..
tapi mahal tak hengat!
tapi bosannye pasal..
lantak la kan?

well..da takde cite la skang..
better i go shut down myself for today..hahaha..

P/S: to my new fren(baru je kenal kelmarin)..thanks for saving me from 'sumting'..you're my heroine..haha..

preparing to shutdown....

Monday, November 17, 2008

kisah sebuah air tin...

aku tak buleh tido..
hmm..mengalahkan bebudak ni nak exam lak p
agi karang..
ne tak nye..diowang ley lak sedap tido..aku tekulat-kulat sengsowang..
tetiba time tak ley tido ni..aku teringat kesah masa memuda dulu..hahaha..masa aku join Karisma masa pat 1 le..tahun 2006..mase tu Penang jadi host..
agak seronok gak la time tu..
first time aku menyertai sukan peringkat yang agak tinggi..kalo tak sebelum ni paling tinggi pun peringkat daerah Seremban Timur..time sekola lee..ahaks!!
dan..peristiwa yang aku tak ley lupa.....

**wink**

masa tu kalo tak silap..hari ke-3 Karisma berlangsung..baru lepas abis acara aku dan teammate ku..
kejadian ini berlaku di kolej penempatan siswa a.k.a perkampungan atlit di Kamus Penang..
aku sedang melepak-lepak sambil berborak dengan teammate ku iaitu Che We, Alop, dan Sebat..
fyi..antara sume tu aku yang paling junior dan paling haruk..Che We pula yang paling oldest merangkap ketua pasukan kami..
dan pada masa itu gak aku adalah seorang yang sangat heavy smoker..dalam team aku tu Alop sowang je bukan smoker..

nak dijadikan citer..masa tu Che We sambil borak..dia minum air RedBull dalam tin..(murah je sebab ada offer beli satu pack 6 tin..price dia RM 6.00 aje..)..
aku pulak sedang mengasapkan diriku dengan sebatang rokok Winston berperisa mild(kotak merah!)..
borak nyer borak..time tu takde ashtray..aku buang habuk rokok tu dalam tin RedBull yang telah KOSONG..
aku duduk di sebelah Che We yang juga sedang berasap sambil meminum air RedBull itu tadi..
aku letak tin a.k.a ashtray tadi kat sebelah kanan aku..
Che We pula meletakkan air RedBull itu tadi di sebelah kirinya..
dan pada waktu tersebut..kedua-dua tin tersebut terletak di tengah-tengah antara aku dan Che We..
ngah leka-leka berborak..aku pun capai la tin ashtray nak buang habuk rokok ku tadi..tetiba Che We, Alop, dan Sebat yang tadi sedang leka berborak..senyap..dan tersedar semua mata memandang ke arah aku..aku jadi pelik..aku tanya.."Kenape?"
Alop hanya menunjuk tin yang dipegang oleh aku..
aku tengok tin.."alamak!!!"..aku lantas memandang Che We disebelah..buntang matanya melihat aku dan sambil berkata.."mangkuk nye budak!!"
Sebat ngan Alop dah tergelak-gelak..
rupe-rupenye tin yang kusangkakan ashtray tadi sebenanye ialah air RedBull Che We yang masih penuh gi..
patut la berat semacam tin tu..hahahaha..
siot..tak pasal-pasal kena ketuk ngan Che We..hahaha..

bila ingat-ingat balik kejadian tersebut..aku mesti gelak sengsowang..

p/s: moralnya di sini..jangan minum air tin masa kawan anda di sebelah sedang berasap dan takde ashtay..nanti air tin anda jadi mangse.....huhu.. ;P


ni la teammate aku masa Karisma 2006

Sunday, November 16, 2008

CUTI mode...henshin!!!!

sudah beberapa hari aku abis paper untuk sem ni..
aku sekarang di dalam mode CUTI..
wah...releks tak terkata..
aku masih di melaka..nak berhuha sebelum aku pulang ke hometown aku di seremban..
hmm...sebenanye boleh je balik seremban awal-awal..tapi..memandangkan bebanan kerja yang menunggu ku di rumah dan keadaan ku selepas menempuh final exam..aku mengambil keputusan untuk lepak dulu kat melaka..20 november nanti aku balik la..

setakat ni..takde la banyak sangat projek-projek best cuti sekolah aku lakukan memandangkan Pali dan Alop still lum abis papernye..diorang sok baru abis..takpe..aku datang ke rumah mereka dan lepak sambil menjelezkan mereka yang aku dah abis paper awal...huhuhu..
tapi aku tak berjaya menjeleskan mereka sebab mereka puak-puak TESL yang COOL..
COOL sampai semalam pas balik dari makan kat MP..kitowang sempat bersiar-siar kat satu fortress replika kat tepi sungai melaka..



siot!!
esok kowang ade paper la..
hahahaha...

owh kay guys..all the best for your paper..last paper tomorrow..tak sabar nak ajak kowang jenjalan cari pasal di kota melaka.. ;P

mode CUTI still running............. 

Thursday, November 13, 2008

the end..to be continued..

akhirnya...
abis la sudah semester ini..(bagi aku la..)
terima kasih diucapkan kepada semua yang menyokong semasa semester ini berlangsung..
unutk kengkawan seperjuangan yang nak praktikal..
i wish u'all all the best..
may force (Allah S.W.T) be with you..always..

Wednesday, November 12, 2008

ape kejadah?

menghitung hari..minit dan saat sebelum paper last..
13th nov..global marketing nyer paper..

tak tau nak mula kat ne?
lebih kurang 10 hari free menanti paper terakhir..
sebelum tu bukan main gi plan camne nak abiskan 10 hari sebelum paper akhir menjelang..
tapi..kita hanya plan..Tuhan yang tentukan..
plan aku yang aku telah wat sejak 2hb ari tu ke laut sama sekali..
bermula dengan dinner kat hotel legacy 5hb..
seterusnya peristiwa rusaknye laptop hak milik kerajaan ku..
kehilangan pendrive keramat ku..
kepulangan ku ke seremban pada hari semalam..
dan bahana study di ruang lepak kat bawah kolej..
sangat ironi..
aku tak wat langsung contigency plan..
kan tak pasal-pasal je da ke laut sume??

takpe lah..
aku redha je ar dengan ketentuan Tuhan..

tapi..
aku ngah serabut lagi ni sebenarnye..
laptop hak milik kerajaan da betul-betul da tak boleh diselamatkan..
terpaksa gak la aku gitau bapak aku..
alter cikit citer..kalo aku gitau sebab sebenar kang..aku mampus!!!
bukan tu je wat aku serabut..
aku telahpun menjual kasut bowling keramatku kepada Matt..
rm40 je aku jual..tapi malangnye aku sempat guna rm20 je..rm20 gi lesap tah ke mana??
aku memang marah betul la kat diri aku..letak duit tu tah mana-mana??
aku memang careless...
tapi nyesal pun tak guna..
aku redha je..(lagi)

tapi..(lagi?)
dalam kala malang menimpa..ade gak hikmahnye..
pendrive keramat ku t'lah ditemui semula..
tima kacih kepada pihak pemulang..aku terhutang budi pada kamu..


jap..jap..
sok paper akhir..
tapi aku still tak study gi..
paper kul 9 pagi tau..
skali lagi aku rase nak marah diriku ini..

"ape kejadah ko surfing lagi ni mangkuk!!!
gi study!!!!!!!"


teriak aku kepada aku..

aku menjawab.."baik la...."

p/s: happy belated birthday to Matt..semoga kasut bowling tu jadi hadiah bermakna walaupun ko kena bayar gak..hahahahahaha!!!!

Friday, November 7, 2008

seloka laptop hak milik kerajaan

semalam..
laptop hak milik kerajaan ku rusak..
ah..mampos lah aku nanti..
kata skrin laptop hak milik kerajaan tersebut - "operating system not found"
pe kejadah la tu??
hmm..salah aku gak..
too tamper..
tak pasal-pasal laptop hak milik kerajaan menjadi mangse..
siot tul...
maka selepas kejadian tersebut..aku pun call la seorang IT expert untuk meminta pandangan..
katenye leh repair dan format..tak perlu risau pasal HDD..
berita baik tu..lega cikit..
tapi..malam tadi aku cuba pula untuk mencari pendrive 2GB aku..
tak kejumpaan..
siot!!

pagi tadi..
aku membawalah laptop hak milik kerajaan ke CC a.k.a Cyber Clinic milik abang wan untuk dirawat..
mula-mula cam ok je..sedang laptop hak milik kerajaan tersebut menerima rawatan pesakit dalam dari abg wan..aku gi la cucuk duit..confident je laptop hak milik kerajaan tu buleh sembuh dan beraksi seperti sedia kala..
namun begitu..ku harap hujan sampai ke petang..rupanya tsunami di tengah hari..
sekembalinya ku dari mencucuk duit..abg wan membawa berita tak enak kepada ku..
"maaflah..laptop hak milik kerajaan mu tidak dapat di selamatkan.." - abang wan
lantas aku berkata.."ya Allah!!!!" (nada seperti iklan kemalangan yang pernah disiarkan di kaca telebisen beberapa tahun yang lampau...)
aku kaget..
tak terucap kata-kata..
mati la aku kali ni..kebimbangan aku menjadi kenyataan..
ku kira OS yang problem..rupa-rupanya HDD punya hal..
ne la aku nak cekau duit ni???
mati la aku..
mati la aku..

namun begitu..aku cuba untuk cool walaupun secara hakikinya aku tak cool..
aku call la kawan-kawan aku..minta bantuan..
huh..first time aku terpaksa meminta financial support yang agak banyak jumlahnye..
sekali lagi aku kaget..
selepas beberapa orang kawan ku tak dapat menghulurkan bantuan..meringankan beban..
akhirnya terlintas di pikiran ku untuk menghubungi paman ku di KL..
alhamdulillah syukur nikmat..
paman ku sudi menghulurkan bantuan walaupun tak sebanyak ne..
tak lama lepas tu..pali pula membantu..
tambah duit aku sikit..da cukup-cukup untuk aku membeli satu HDD yang baru..
akan tetapi..still tak cukup sebenanye..
servis menukar HDD tersebut nak bayar pakai ape??
mati la aku...

-luahan bengang-

shit!!!
where the hell is my pendrive????

aku jiwa kosong...

di kala ini..
sedangku termenung keseorangan..
mengenang kembali apa yang t'lah ku jalani selama ku hidup..
ah..entah kenapa..ku terasa bagaikan kosong sebenarnya hidupku ini..
apa yang t'lah aku lakukan selama ini..
kosong...
semuanya..kosong....
walaupun terkadang terasa seperti ku miliki semuanya..
tapi..
masih ku terasa..
kosong...
apa yang masih tertinggal?
aku tak mengerti..
tak mengerti kenapa aku masih di sini?
membuang masa..
ah..
memang hidupku..
kosong...
apakah yang akan datang nanti di masa depanku?
aku takut...
takut...
takut!!!
ke manakah aku akan pergi?
apakah yang akan ku lakukan nanti?
hidupkah aku?
matikah aku?
bagaimana aku mahu terus berjuang?
dengan keadaanku ini?
yang kosong..
yang kosong...
aku selalu memikirkan...
apakah aku akan melepasi semua ujian yang mendatang?
atau..aku tewas sebelum mangangkat pedang?
tolong..
tolong aku...
mencari erti sebenar hidup..
mencari siapa diriku..
mencari..
isi-isi di ruang kosong..
dalam jiwaku..
hidupku...

Tuesday, November 4, 2008

satu gap yang amat panjang...

ya..
paper aku next ialah pada 13hb..
sangat panjang lagi waktu..
aku mau bersuka-suka..
hahahaha... - kata hati besau ku...

sumbody please help me!!! - kata hati kecilku...

Saturday, November 1, 2008

al-Fatihah..

he is my friend..
my teacher's son..

he is a good boy..

but..

he's gone...

in loving memories of KUCHAI..

MAY HE REST IN PEACE......

AL-FATIHAH...

Friday, October 31, 2008

hari khamis yang panjang...

30 oct 2008

lebih kurang kul 4 pagi..
konon nak bangun study CTU..huh..dapat msg dari hotlink..goal alert..chelsea ngah leading hull city 1-0..aku turun bawah siap bawak buku CTU beb..ingat ade game chelsea..tadak pulak..huh..tepakse la tengok game arsenal or man u..boring...

lebey kurang kul 11 pagi..
selepas beberapa kali cuba bangun dari tido yang amat nyenyak..aku berjaya juga gagahkan diri aku untuk ke kampus..tak study gi CTU ni beb..padahal kul 2.15 petang aku nyer paper ni..tak larat nak makan..pas mandi sume-sume..terus gi kampus..

lebey kurang kul 12 tengah hari buta..
kononnye study kat library level 1 ngan matt,sam,din,agus,ajem, dan sai..bace pun skali lalu je..da tak buley masuk banyak-banyak..budak-budak ni ley wat bising kat library tu..layankan aje..owang laen pun bising gak..sambil baca buku..sambil cuci mata..banyak awek kbm yang lawa-lawa ek??sambung membaca buku...

lebey kurang kul 1 petang..
jap je gi aku nyer paper CTU start..gi smoke ngan pacat kat tepi kbm..pendekkan cite..nga sedap borak-borak ngan pacat sambil berasap..kena sound ngan lecturer law yang kebetulan lalu kat situ..f**k off..we're busted!nasib baek lecturer tersebut tak repot kat pak guard..tapi agak s**l la..kalo ye pun..cakap la elok-elok..tak payah la nak tengking-tengking..kami bukan budak sekola..pacat blame aku..sowie pacat..saya yang bersalah...cari port yang tak seswai..maafkan daku..ya..daku bersalah..

kul 2.15 petang..
mula menjawab soalan..

kul 6 lebey..
dipendekkan gi ceritera ari ni..aku di padang serindit mati tersepit bersama-sama pian,ajib, dan alamk..ley aku lupe nama mamat gi sowang ni..takpe..kiv je la..hah..bermain bolasepak di padang besar tetapi bertiang gol kecil..sume nak jadi star..hahahaha..main rilek suda..seri ngan team lawan..boring...

kul 8 malam dan ke atas..
aku bosan di rumah..bila nak start study CB ni????????

Wednesday, October 29, 2008

the fans...the violence...


sape dah tengok cite ni?
hmm..cite ni bukan citer baru..
da lama da..tapi aku baru tengok semalam...
of coz la cite ni pasal HOOLIGANS..
ape itu HOOLIGANS?
HOOLIGANS ni ialah gelaran kepada fans bolasepak di Britain yang terkenal ngan ke"violance"an diowang..
they are very..very the dangerous football fans in the world..
kalo nak kate fans Malaysia..tak kot..cakap je besau..hahaha...
cite ni agak best..bagi fans bola yang rase kowang tu die-hard fans la..
pas kowang tengok cite ni..mesti kowang tepikir..kowang tak le se-die-hard mane pun..
hahahahahahahaha...


p/s: to LIVERFOOL fans..jangan nak suka sangat ek..season masih awal..u'all know what i mean..bak filem ULTRAMAN..hero kalah dulu..menang in the end..huhu..

Tuesday, October 28, 2008

dia datang..jeng..jeng..jeng..

final exam hampir menjelang tiba..
waaaa!!!!
aku tak study pe-pe gi ni!!!
banyak stado de ar..
takpe..masih lum terlambat gi..

kepada kengkawan ku..
selamat menyambut paper final..
selamat berstudy..
selamat berover night dengan buku..
selamat menjawab..
dan good luck!!!

may force be with you..

Monday, October 20, 2008

my roomate's hot wheels

this my roomate..his name is toni..
he has a hobby..
and his hobby is..


he got about 20 sumting hot wheel models..
and the his fav among his collection is Nissan Fairlady Z..
and my fav among his collection is...

Ford Mustang..

thank you toni coz let me view his Hot Wheel collection in my blog..

1st time..


this is the first time i donate my blood..
owh man..
i'm lil' bit "gerun" at first..
haha..
but..
sakit cikit je pung..
after this can donate again..

refresh azam tahun ni...

teringat balik azam aku untuk tahun ni yang aku wat awal tahun yang lalu..
siap tulis kat blog lak tu..

untuk study..
alhamdulillah untuk semester 4 yakni semester lepas aku tlah berjaya pass tanpa fail ape-ape paper..
hahahaha..first time clear paper beb..huhuhu..
aku amik short course tahun ni..subjek Manegerial Economics..
aku ingat gi mase part 1 dulu..senior-senior aku nyer la cakap betapa susahnye subjek ini..
pas amik paper ME ni..aku dapati..takde la susah ne pung..tah hape-hape tah senior aku tu(blagak lak aku..haha..)
and skali lagi aku pass aku nyer short course..
even GPA aku sem 4 + short course lepas 2.5..malng tul..disebabkan sem-sem yang sebelumnye nyer result..CGPA aku still gi tak reach 2.5..
nampaknye sem ni kena keja kuat la..
sem 5 nyer exam next week..
hmm..
exam?
"JUST BRING IT!"

-game over-

aku...dan "beliau"...
finally...
it's over...
tapi...
aku tak tau la..
memang aku rasa sedih..
keciwa..
frust..
but, at the same time..
aku lega..
lega sebab pe ek?
ntah la..
tu yang aku ngah pikir..
walau bagaimana pun...
our short-term relationship ni..
aku pelajari sesuatu..
sesuatu yang amat bermakna la gak..
dan aku jugak sedar beberapa perkara tentang diri aku..
hmmm...
it's hard for me..
but...
i'll be alright..
in this game..
love game..
i lost..again..
damn!

-game over-

Thursday, October 16, 2008

aku, aku, dan aku lagi

hari ini..
kita ke segmen "Mari Kenal Sama Saya"..
5 things about me.. for diz week..
marilah lihat..

1) aku seorang yang sensitip..aku akan ter-nangis bile tengok cite-cite sodeh..and bace novel-novel yang sodeh..den pun ikut sodeh..huuu..wuuu...

2) aku mandi sangat lama..and memang tak sah kalo aku mandi takde sabon,syampoo,ubat ngan berus gigi..owh ye..lupe lak..pencoci muke..sume tu sangat penting bagi aku..kalo takde 1 pun..rase cam tak complete aku mandi..huhuhuhu..

3) walaupun aku ni pernah memegang jawatan sebagai biro sukan dalam kolej dan kelab..tapi aku ni sebenanye..takde ar terer sangat bersokan ni..setakat main bola ngan futsal tu..boley la main..tapi nak wat skill tah hape-hape tu aku memang mampos tak reti langsung!!!dulu aku agak terer main bowling..tapi tu dulu...skang main da cam haram..hahahaha..

4) aku agak terer(sumtimes) dalam bab-bab menipu ni..tapi aku da insap..huhuhu..kan tetapi..aku gak amat mudah ditipu..sengal bukan?huhu..

5) aku sangat lemah dalam matapelajaran membaca..tapi..biler calculation...aku sangat2 la suke..tapi aku takder ar terer sangat pun..sekadar suka mengira..hmm..asal la time stpm dulu aku tak amik subjek matematika ek?nyesal lak..dulu encik malek suwuh amik subjek itu..aku tolak..hahaha..padan muka aku..da masuk marketing..belambak subjek baca..nah..rasekan!!hahahahaha..

bersambung la pulak...

Wednesday, October 15, 2008

jurus tumbukan ketua projek part 2 - the battle begins

sebaik sahaja sukau habis membaca msg tersebut di hadapan kelas..(time tu dia da berhadapan dengan sulik..hanya meja memisahkan mereka..)
hensetnya dicampak..
seluruh kelas melihat henset sukau melayang di udara..
tak semena-mena..DEBUSH!!!
satu tumbukan dilepaskan oleh sukau ditujukan khas buat sulik yang turut terpesona dengan henset yeng melayang di udara sebentar tadi..(henset sukau tu pun da tak tau ne gi tah?)
pergelutan berlaku antara sukau dengan sulik..
yang lain ape lagi?
menerpa ke arah mereka untuk meleraikan..termasuklah aku...
tapi dalam ade yang nak meleraikan tu..ade gak pihak yang tlah lama bengang ngan sulik cuba untuk berikan satu lagi penumbuk khas untuk sulik..tapi sempat aku tepis agar things tak menjadi lebih worst..
aduh..
sakit gak aku..sebab aku meluru masuk ke tengah-tengah pergelutan..tak pasal-pasal kena sepakan rambang dari peserta pesta tumbuk-menumbuk itu tadi..
keadaan kelam-kelibut..
habis terbalik meja kat dalam kelas tu..
si "so cheap" tadi yang duduk di sebelah sulik(bfnya la) sewaktu the battle begin..coba untuk berlari keluar..
akan tetapi..budak-budak pompuan committee aku yang lebih pantas dan ganas menahan beliau..
aku dengar2..ada salah seorang budak pompuan yang menahan si "so cheap" tu tlah menolak kepala si "so cheap" ke arah pintu kelas..
aduh..its must be hurt!
ganaz btul budak-budak ni..
and pastu..of coz la..huru-hara tu tlah menarik perhatian orang-orang awam di luar..
owh..aku yang cuba melaraikan pun da ilang akal..
aku teriak kat budak-budak ni swuh stop..(agaknye satu level dengar kot..)
hahahahahahaha..
and then..things jadi agak terkawal dengan kehadiran seorang lecturer..
hmm...melihat keadaan tersebut..sukau dengan pantas menyuruh anak-anak buahnya menyusun semula kerosi dan meja yang da tungang terbalik tadi..
kitowang wat cam takde pape..
hahahaha..
sengal!
da tentu la budak-budak yang kat luar kelas tu da nampak ape yang jadi..
berita pasal tragedi oktober tersebut tlah merebak ke seluruh kampus dengan pantasnye..

to be continued...

Tuesday, October 14, 2008

jurus tumbukan ketua projek part 1 - the heat

monday afternoon..

ari ni agak tegang..
even opening ceremony utk event kitowang ok..
tapi still tegang..
aku tak rase mula2..
cuma bila tengah hari itu je..
time tu encik ketua projek,"sukau"(bukan nama yang bener) sedang bercakap dalam kepada semua committee members event ari ni..
tiada lain yang disebut adalah ketidak puasan hati beliau terhadap 2 orang dari biro publisiti..
(mlm sebelum kejadian aku dah dgr ceritanye..)
2 orang tersebut adalah lelaki dan perempuan..(pasangan kapel la..)
si lelaki,"sulik"(bukan nama yang bener)..
si perempuannye pula bernama "so cheap"(dipronounce kan sbg "suci")...a'ah..suci la sangat..bukan name yg bener juga..

nak dijadikan cite(diceritakan oleh sukau sendiri di hadapan committee members)..si sukau ni telefon si "so cheap" ni utk beritahu perubahan sedikit di dalam brochure event kitowang ni..tapi si "so cheap" ni refuse nak wat keje sbb bagi diowang keje diowang da abis(as biro publisiti)..and diowang kononnye nak prepare utk presentation and test utk minggu ni..siot..pdhal kontrak sume committee tamat pas event pun tamat..and guess wat?committe member yang laen cam xde presentation ngan test lak kan???

dipendekkan cerita..selepas si sukau menyuruh juga si "so cheap" ni wat kerja..akhirnya si "so cheap" ni ckp "s**l" kat sukau..and dia menambah lagi.."kalo ko x reti jadi ketua,jgn blagak nak jd ketua.."..pastu si "so cheap" ni letak telefon..terkedu gak la sukau ni..

and then..tak lame lepas tu..si bf "so cheap" ni,sulik send msg kat sukau..katanye.."alahi..aku ingt ko ni berani sangat..cakap dalam telefon boleh la..pengecut!"..agknye la..kalo kowang dapat msg camtu dari seteru kuat kowang..kowang ley sabar gi tak?

cam haram kan?

to be continued...

encik selipar diadora


ini adalah selipar baru ku yang bernama diadora..
dia juga merangkap sebagai selipar raya ku..
dia masih baru..bau al-ikhsan beb!
hahahaha..
nice to meet u encik selipar diadora..

Sunday, October 12, 2008

pagi di ruftop..



ini adalah permandangan matahari terbit dari puncak ruftop kolej kami..

agak menarik bukan?

seperti yang kita lihat di gambar..terdapat ah seng yang telah menemani aku yang tak tido sepanjang-panjang malam untuk malam semalam..

memang best dapat melepak-lepak di atas ruftop..


ini pula aku..
melompat-lompat gumbira di puncak ruftop kolej terchinta ku ini..
tanpa ku sedari..
di balik tangki ayer tempat ku lompat tu..
adalah terus menuju ke tingkat terbawah sekali..
kalo tersilap langkah le time tu..
to hell la jwbnye..
neway..
lepak di ruftop memang tenang..

hari2 yg agk la bengang..

ni kisah semalam dan kelmarin..
yakni yang berlaku pada 10 dan 11 oktober..

10 okt - friday..
xde kelas..
aku bgn lewat..
ptg gi rehearsal utk fnction nxt week..
aku x jadi blk seremban..
ok la..
laptop wat hal..
aku bengang! -part 1

pastu rehearsal cam xde mende..
aku x bengang sangat la..

mlm lak..
patut gi umh terbuka si adah kat bkt rmbai..
s***!
bdk2 ni ley tinggalkan aku lak..
c****!!
l******* tul!!
td bkn maen mengajak..
pastu aku ckp klo nk gi bgtau aku..
tp mlangnye..diowang blah cmtu je..
mntang2 r aku xde keta..
mntang2 aku xde moto..
tima kasih la kengkwn ku..
cmni la kowg wat aku ek??
tingalkan aku sowg2...
aku bengang!! -part2

11 oct - saturday
ckp pg ni ade keje nk wat psal fnction nxt week..
aku da ckp ngan matt..merangkap encik ketua projek..call aku kalo nk start keje..
tunggu nyer tunggu..
dia x call..
"diowg ni xnk wat keje ke?" -tanya ku dlm hati..
aku gi umh diowang..
matt,sam,ajem..xde kat umh..da kuar..
aku pun call encik ketua projek tu tadi..
"gi beraya umah ZZ..." -jwb sam di hujung talian..
skali lagi ..
tinggalkan aku..
s***!!!!!
aku ni bln clasmate diowg ke?
l******* kowang!!!
wat la..wat la...
aku bengang!!! -part3

bengang kasi "hatrik" sama gua beb..
wa ckp lu...
s**l!!!!!!!

Thursday, October 9, 2008

1 pakej yg menarik..

ari ni aku ade 2 presentation..
1 presentation utk subjek HR..
n 1 gi utk subjek CB..

kul 8.30 - kelas HR..
aku xtau ape sbnanye yg aku present time HR td..
bace je bhgian aku yg xde kena mengena langsung ngan company Nestle..
huhuhuhu..
aku tngk puan ridha x ckp pe2 pun..
tp bepeluh2 aku time present 2..
sbb pe?
sbb risau kna tegur ngan puan ridha klo aku slah wat..
huhuhuhu..
in the end xde pape pun..
neway..man of the match utk presentation HR ari ni..ialah...
ACAP!
sila beri tepukan!!!
clap..clap..clap..!!!
dia je r yg menjawab bnyk dlm sesi QnA tadi..
aku lak..snyp je..
sbb aku sendri xtau ape yg aku present sbnanye..
huhuhuhu...

kul 12.30 - kelas CB..
aku agak gerun utk present time ni..
sbb utk 1st round nyer presentation ari isnin ari tu..puan anidah ngamuk!
psl bdk salah wat presentation..
ku xtau cite sgt la sbb ari isnin ari tu aku absentkan dri lak..
aku geng ngan ceram,sebat n tomok..
kitowg menghati keringkan dri gak la tadi..
huhuhuhuhu..
ptutnyer kitowg 2nd presenter..
tp sbb 1st presenter(group lakau) sowg ahlinye lmbt dtg..
beliau ialah kojang...
pe gi..?ati kering la..
perghhh..nerves nauzubillah wa ckp lu..
tkut kna mrh la..
da la sblm raye ari tu aku da kna..
malu beb!
tp..alhamdulillah...
settle gak ngan lancarnye presentation kami...
hidup aku dan groupmate aku!!!
puan anidah mood dia baik ari ni..
alhamdulillah lagi!
pas presentation tu..
aku ngan groupmate aku lepak kat blakng..wat hal sdri..
huhuhuhuhu...

***

dis week xjd nk blk s'ban..
aku da call mak aku ptg td time kelas issue..
bnyk keje la plak..
keje nak setup lokasi2 yg terlibat dlm function kitowang bdk2 yg amik klas issue nxt week..
aku da ckp matt yg berjawatan ketua projek utk blk s'ban..
tp..sian aku kat dia..
bnyk keja dia kna wat..
aku pun dcide xnk blk s'ban diz week..
adik2 aku rndu aku ke x?
perghh...
nk nanges lak teringtkan adik2 aku..
huuuu...

***

sumtings hapen with her ysterday..
berkaitan ngan aku gak..
tp aku xley nk story..
coz she havn't told me yet wat hapen last day..
i dunno anything...
she doesn't msg me 2day..
i misz her..
a lot......

Wednesday, October 8, 2008

aku yg lembut ati...

fyi..
aku da baek smule ngan "beliau"...
tp atas dsar kwn..
aku xtau npe aku sgt lembut ati..
aku tlah maafkan beliau..
aku akui..still sygkn beliau..dan hubngn kitowg yg pelik ni..
ntah la...
kwn2..pls 4give me..
aku mmg lembut ati..
jgn rsau...
aku akn jg dri kali ni...
afta diz..aku hndle sdri..
tima kasih atas nasihat kowg yg x putus2..
especially pacat...
aku syg kowang sume2!!!
n aku still syg my lady damn much..
i am sowie...

Tuesday, October 7, 2008

antoo fighter : amukan drakulat


aku da tngk trailer movie ni..
bg aku..sgt menarik..
aku mula2 ingatkn cte hollywood ke pe..
siap ade kepak2 ala2 nage eragorn mahupun harry potter..
skali tngk yg jd makhluk berkepak 2...AWIE???
ye..awie..la..cte melayu ke?
menarik!
cam best je cite ni..
mesti mau tonton ni!
aku da gi laman web dia..
drpd sinopsis n info character...mmg lawak..
hmmm...i can't wait 2 watch diz film..
i'm expecting this movie will be much better than typical malay film..
jom sokong industri filem tanah air!!!


http://www.antoofighter.com/main.htm

rembatan cantik..dan...!!!!

ptg smlm..
akhirnya dpt gak maen bola setelah 1 bln x bermaen bola..
aslnye nk maen kat court ftsal kat kolej je..
tp aku ajk pian..pian xnk..nk maen bola pdg kat serindit katenye..
aku last2 join dia gi maen bola kat serindit..
bgus gak..sbb kasut bola aku pun bru bli..jarang gune lak 2..smentara ada pluang ni baik gune..klo x mmbzir je bli kasut tu..huhuhu..

msuk ni da 2 kali aku maen bola kat pdg serindit..
aku xknal pun sape2 yg maen kat citu except pian..
ala..join je r kn?diowg pun xkate pe..
lame x maen bola pdg..agak janggal..
hahahahaha...
1st touch pun aku da tergolek..
siap ade bdk2 perli gi.."wah..skill baru!!"
s**t..pale otak hang!aku tsandung le...

pas tesandung tu..aku mula r perkemaskan permainan aku...
tp..adat la..bpe lame x bsokan..pancit le aku...
lari pun da xlarat..hahaha..bola pun mkin lame..mkin jarang dpt..
aku mmg da exausted da time 2..

time kdudukan hmpir bkesudahan dgn seri..
tetibe ade bro dr pihak lwn terpassing bola kat aku..
time 2 aku beberapa meter dr goal post yg besarnye sekangkang orang je...
aku pun ape gi..menge"tab" bola dan...
GOOOOAAAAALLLLLLLL!!!!!!!!!!!
huhuhuhu..cam xcye ke aku jaringkan gol..hahaha..
da la xknal pun sesape..
tapi aku puas...
gol yg amat bermakna...
aku nk meraikan gol tersebut..tapi..
aku sdar..aku kat tempat owg..
nnti kang diowg ckp aku kerek la kang...
hahahahahaha...

full time...
team aku (1 - 0) team lawan

***

mlm aku maen ftsal lak..
kat klebang..abul ajk..
sian abul..
da bpe kali ajk aku maen..
tapi slalu xdpt join..
kali ni aku join..
siap bwak pian ngan ah seng maen skali...
2 pun still xcukp owg..
sian abul..
nsb baik la last minit abe ib ngan acap buffon dtg..
11 owg..main la 2 jam..cube pk..pnat x klo maen outfield 2 jam..mampos beb!
tp..sib baek la aku maen gk..saje je..hahahaha..
main ske2..
gelak2..
aku njoy..
hilang segala keredupan ati..huhuhuhu..

football..part of my life...

Monday, October 6, 2008

sume ada prob jugak...

ari ni...
aku x gi kelas langsung...
s****l bukan?
actly bkn sbb prob yg melanda aku x gi kelas ari ni...
aku malas...
aku tetido sbnanye la...
hahahahaha...

pg td...sblm aku tdo..use call aku..
apsal lak minah ni call aku?
slalu kalo xde hal..dia x call aku...
aku dah agak da...
x lain x bkn kes gaduh ngan balak la ni...
kan betul...
ya...1 ribu markah utk aku!!!
aku pun lyan je r..
use 2 pun mmber baik aku..
x salah aku dgr prob dia..
sbb bile aku ade prob..aku cari dia gak..
hahahahahaha...
prob aku yg bru2 ni blaku?
hmmm...
msti r aku cite...
aku snang cite kat dia sbb dia ni neutral...
x sblahkan sesape...
aku pun juz nk luahkan je..
x mntak nasihat pun..

***

penat la aku..
past this few weeks cite psl "beliau"...
aku sdri pun da naik bosan..
pasni aku nk cite psl mnde laen ah...

aku bosan...

Sunday, October 5, 2008

dia..

kul 12.57pm...
aku terima msg dr hp...
ada 3 miscal..
dr sape gi?
teka r...
ye betul...
"si dia"...
eh..xnk la..nk tukar...
pacat..pinjam ayat ko...
"beliau"...
msg aku...
mintak maaf...
hahahahahahaha...
aku pk..nk bls ke x?
al ckp xpyh bls..
hmmm...
siot...
syahdu lak tetibe..
sakit,perit...xabis gi beb...
tp npe aku ade sekumit perasaan gi kat "beliau"...
hahahahaha..
adat la...
bru smlm kot...
2-3 week gi ok la aku..
kot la...
s**t...
aku xske r cmni.....
xske!xske!!xske!!!

damn!

aku..di pg ahad yg tenang di tngh2 kota melaka yg indah dan permai...

o-hayo melaka!!!

selamat pagi melaka!!!


dengan slumbernye aku bgn pg slepas struggle utk tdo smlm..
kul 6pg td sbnanye bru aku tdo..
n guess wat?
kul 9 lbey pg td bgn...
hahahahahaha...
3 jam je beb gua tdo..
mcm artis....
artis tu kurang tdo sbb bnyk keje..(tul ke?)
aku pe kejadah lak?
owh...lupe..sblum ko bcnta palsu sblm ni pun ko mmg jenis xley tdo kn kimi??
yeah!!!
aku t'lah berbalik ke fitrah asal aku blk..
bak kate imam masjid Tmn Bkt Chedang smase dia bg khutbah solat raye ari 2...

"eidulfitri bermksud..kmbali kpd fitrah asal kita slpas 1bln kita tak mkn n mnum pd siang hari..yakni berpuase...dan di hari raye eidulfitri..kita sbg umat islam yg t'lah burjaya mnempuh bln puase dgn tekun dan sabar..."

hahahaha...ye la 2 kot aku dgr dlm khutbah pak imam tu...
aku bkn je kmbali ke fitrah asal dlm bab2 mkn n mnum..
skali ngn cara tdo skali...
sah aku ni mmg da screw up dri sdri...


npe aku ni sgt lmbut ati ah?
rse perit n pedih smlm still x abis..
1 side dlm dri aku pg td bckp ngan aku...
"da la..maafkn je la diowg tu..juz let it go..sume yg tjadi ade hikmahnye.."
tp masalahnye..pe ek hikmahnye?
"kimi..ko xpecaya pd takdir Tuhan?"
aku bkn xpecaya..tp kenape?
"kenape?lu pk la sdri..slalu swuh owg pk..hah..skang..lu la pulak pk..sekurang2 nye..ujian yg Tuhan bagi kat ko..x seteruk owg laen..ko kna ingt kimi..klo ko rse hidup ko mmg p***t..ade owg yg hidup dia lg super p***t dpd ko..bsyukur la siket..aku nk tny ni.."
apehal?
"ko dkt x ngan Tuhan..kimi?"
aku terkedu...terkedu dgn soalan dri dri aku sdri...
agknye..2 blasannye kot..bg org2 yg mcm aku ni...
pdan muaka aku...

what should i do now?

aku xley nk pk....

damn...

berasap da...

sjak kjadian smalm..
aku da start smoke blk...
3bln aku bjaya berenti...
akhirnya...berasap gak..
ok gak...
dpt wat ooooOOOOO....
hahaha...

hidup memang p****t........

hye..
aku xtau cmne nk mule...
morale aku nga down...
rse cam pfect loser beb...
dis shit happen xsmpai 12 jam yg lalu..
time 2...
rse sgt bahgia..happy..n sgt la bmkna...
tp..life..skjap je ley meragut kbhgiaan kite..

straight 2 da point la..

smlm...
pas aku conteng sgala kegembiraan di hati kat dlm blog ni...
aku ingt nk kuar ngan mmber2 aku..plan mlm nk tngk "kami the movie"...
aku msg la buah ati aku ckp aku nk kuar...
dia xbls..
otw pak munawe gi umh mmbr aku td...
si dia itu call la aku..
aku nyer la hepi...
tp kjap je r..
sbb pe?
sore laki yg call aku..
pkai hp si dia..
mamat 2 ckp.."weih..ko anta msg kat shikin ek td?"
aku jwb,"a'ah..spe ni?"
mamat 2 ckp gi.."wey..ko tau x ko da kna tipu ngan pompuan tu?"
aku xphm..
lagi dia ckp.."shikin 2 gf aku..da 3 thn da ktowg couple.."sumting like dat la dia ckp..
aku tkjt bkn main gi..
nk dipendekkn cte..
aku smpai umh mmbr aku..
aku tgu kat luar umh je sbb mmbr aku xblk gi..
smbil aku tgu..mamat td call r aku blk..swuh gf dia @ "si dia" ckp ngn aku..
ckp..ckp..ckp..
minah ni ngaku r yg mamat td 2 bf dia..

time tu..
ntah la...
aku xtau nk wat pe gi...
kaw2 aku kna tpu...
pergh..
sgt trase loser la s**l..
teruk aku kna b***h2 kn...
pe r slah aku ek?
aku jjur ngn dia..
ni blsan yg aku dpt?
did i deserve it?
did i???
aku pun agk s****l..
pecaya sgt..
tgk pe da jd?
pdn mke aku...

terima kasih la...
terima kasih kpd org yg berjantina perempuan...
terima kasih sgt2 diucapkn kerana mmpermainkn ati aku..
seowg lelaki..yg hnya ingin trasa dicintai...
aku syg ko sgt2...
susu aku berikan..
npe tuba jd blasan????

whai kaum hawa...
sungguh agungkah cnta mu jika ianya hnya 1 permainan???

aku x bncikn prempuan hnya sbb aku dikcewakn....
da bnyk kali aku kcewa..
dan mngecewakn perempuan gak agk la bkali2..
aku cuba nk brubah..
brubah kpd seowg lelaki yg lebih menghargai perempuan...
tp aku bnci..
bnci ngan rltnship yg plsu..
cnta plastik..
cnta polisterin..
cnta P.V.C....

skali trima ksh whai prempuan...

klo nk permainkan aku lagi..jgn la segan2...sila dtg lagi...
"KIMI TAK KESAH...."

sowie la..klo aku xsyg ko..aku xmrh pun...
msalahnye da la aku syg ko...
ko wat p***t lak...

pe2 pun..pas tngk cte "kami the movie"...
sgt beri inspirasi kpd loser like me...

"hidup ni memang p****t...tapi esok masih ada..."

Saturday, October 4, 2008

bosannye aku..

ni post ke-3 ari ni...
hahahahaha...
aku boh-san xtau nak watpe...
aku pun lame xmenaip...
kat umah aku xde line internet...
dapat balik kolej aku on9 sakan!!!
hahahahaha...

aku baru smpai kolej...
dlm sejam yg lalu...
sunyi sepi jek...
ne gi sume orang ni??
xbalik lagi ke??
perghh...
bosan seyh...

xpe...
xpe...
mlm ni kuar gi tngk wyang...
ngan pali n alvin je...
alop xblk gi lak...
xpe...
mlm ni aku nak hepi...
sok aku "mati"!!!
msuk ari isnin da start hell...
abis la aku...

ke lautttt!!!!

love + love + love = (lu pikir la sdiri...)

aku xtau nak tulis pe..
pasal raye..
xbrape interesting..
bagi aku la..
tp..
ada 1 mende yg mnerik..
bkn psl raye..
psl aku ngan "dia"...

well..
it's complicated.."tm"..
i fall in her..
she fall in me..
y x dclare?
she wants to meet 1st..
we havn't meet..yet..
dats y i said it's complicated..
hahahahaha...

but..
she's worried..
worried coz tkot aku ubah fikiran pas jmpe dia..
huhuhu..
lwak r minah ni..
ptut aku yg ckp cmtu...
huhuhuhu..huhu..huu..

actly...
aku pun rsau gak..
rsau bnde yg same blaku..
aku da start syg dia sgt2...
aku xpnah jtuh cnta kat gurl dgn hnya tgk pix tau..
hahahaha..
siyez ni beb..

smlm...
dia call aku..
kul 3 pg..
aku nga tdo time tu..tkjt gak r dia call..
aku tny npe dia xtdo gi..
dia kata..dia terjaga dr tdo..
dia ckp..dia call aku sbb nk dgr suara aku..
dgn suara mnje dia..
gugur beb jntung gua..
ex2 aku dlu ade wat cmtu?
xde beb..
ni wat gua btmbh2 syg kat minah ni...

ape perasaan gua?
skang ni?
haa...lu pk la sdri...

ku di awan ke sembilan la....

selamat hari raya...


kepada semua peminat2 saya di dalam mahupun di luar negara..

saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

teruskan menyokong saya..

tanpa anda..siapalah saya..

kalau anda tidak menyokong saya..siapa lagi?

haa..lu pikir la sendiri!!!


Tuesday, September 30, 2008

i'm very2 hepi rte now...huhu..

hi guys..
yeah..dis is about the girl dat i found in fs...
i finally got her phne no...
i got it b4 i wana go home 4 rye last friday...
of coz i yg rquest...
xsngka beb dpt...
huhuhuhu...
ktowg da 2-3 ari bmsg secara galaknye..
i like her very much..
but i dunno she like me or not..yet...
huhuhu...
both of us switch pics..
i giv my pics 2 her n she giv me her pics...
yesterday she call me..pkai phne office dia..
finally dpt dgr suara dia..
man...
aku da jatuh cinta beb..
kalo x ari ahd ari tu nk jmpe..
tp..dia xsedia gi..
ok..aku xksh..
so..we decide to meet afta my final exam utk sem ni abis...
ada r dlm 4 weeks gi..
xsbar nk jmpe dia..
huhuhuhu...

aku di awan sembilan...

hepi.......

Thursday, September 25, 2008

keep on going!!!

ni..
psal awek yg kat fs gi..
huhuhu..
aku da start giler byg ni..
tiap2 kali aku bukak fs msti view profile dia..
siap bookmark skali..
aduh...da truk condition aku ni...
skang ni ktowg keep on msg with each other...
of coz la melalui fs..
pg td dia bru add aku utk ym..
i reali2 wan 2 noe her..
coz i'm fallin' deeper n deeper into her...
aku ingt nk mntk no phne dia..
tp..
xtlalu awl ke?
aku bru je knal dia 2-3 ari..
dlm fs lak 2..
xkn dia nk bg?
xpe r..
slow2...
my god.......
parah da ni..
kengkawan...doakan kejayaan aku nnti..
hahahahahahahahahahaha....
idup aku!!!

Wednesday, September 24, 2008

laa...patut r...

awek yg aku cite pg td...
yg aku da fallin' deep kat dia..
no longer kbm student..
da quit dia ckp..
ptut r xpnah jmpe..
alaaaa........ :(

gile bayang...

pagi smlm aku dpt fs msg dr sowg minah ni..
dia mntak e-mail aku coz dia nk add aku kat fs dia..
aku pun bg la..
tp..
pelik..
aku rse aku x set fs aku kna mntk e-mail ke hape klo ade owg nk add aku..
lntk r..

ptg td time class CTU aku dgn kurang ajarnye meng-on9-kan dri mase bdk2 klas aku nga present kat dpn..(eleh..ustaz x ckp pe pun..)
aku bukak la fs..
e'eh..minah yg msg aku kat fs pg td da add aku la..
aku pun view profile dia..

*sblm ni aku ade nk view profile dia gak..tp xley sbb dia restrict dia nyer profile utk mmbr fs dia je..
sbb ape aku nk view dia time 2?
hmm..minah ni..about couples of weeks..wait..or myb months..aku xingt..dia rjin tul comment pics aku kat fs..
hehehe..comments2 dia kat pics aku wat aku geli ati..nk aku tngk sape gerangannye yg meng-comment pics aku..
minah ni ley tahan gak r lawa dia..huhuhu..

back to tjuk asal..
pas dia add aku..bru la aku dpt fully view dia nyer profile..
minah ni ckp dia stdy kat kbm..hmm..apsal xpnah nmpk pun?
pelik....
she's still single..myb..or myb not..(aku tngk kat profile dia daa..)

aku view pics dia..
xde la bnyk cam pic aku kat fs tu..
makin lame aku tngk pic miinah ni..
wow...
she's very damn cute......
terkesima gak aku tngk ade 1 pic dia tu..
tnjk half of her face..
but..my god..she's...damn cute!!!
aku xley nk stop look at her pics..
bru pics..lum tngk live gi dpn mata...
i thnk..i fallin' in her...

damn..
npe aku xpnah nmpak dia kat kmpus????

Tuesday, September 23, 2008

it all gone...

2 ari pas..
ade try-out bowling utk team karisma kmpus mlaka..
aku join..w/pun hakikatnye aku xdpt main klo aku tpilih pun..2 pun klo tpilih laa...
aku sjak cuti sem ari tu..jarang dah main game yg aku ske ni sjak 2 thn pas..
last time aku main bowling ni about couple of weeks ago..
hahahaha..konon2 nk training nk join tournmnt mlaka close..
tp..aku tarik dri..sbb aku lngsng xley main..
x cam 2 years ago..aku agk gempak gak laa..
average aku below 120 beb time training utk mlaka close tu..
x ley wat pe r..atas nasihat mentor aku,alowp..aku withdraw..
1st..sbb xley main..2nd..sbb aku pun tngh pokai time tu..
kalo main pun confirm2 kalah..wat malu je..

pas tu aku x main bowling gi da smpai la 2 ari pas..try-out karisma...
aku dtg ke ampng superbowl mp dgn harapan aku dpt main dgn baik..at least average more than 150 pins..
but unfortunately..it turns down..
1st game aku juz ley wat 118 pins..truk tu beb..
2nd game..w/pun naik..but still di tahap yg truk..127..
3rd game..lagi cam haram!!!aku juz wat 96 pins je..it bcame worse..
damn!
aku da start malas nk main da..aku da x serius main..
malu seyh aku..
last game dpt 147..i aren't gud enough..
but it gud enough 2 make me feel like loser.....
da la ari 2 abg bob ade..
i tought dpt gak la prove sumting kat diowg wpun aku xdpt main..aku still power..
but....it all gone..juz gone away like dat..
my skill..my accuracy..my "antu"..
n..aku pun da cam lost faith kat game ni...

aku tingt kata2 hustler2 bowling yg aku knal dlu..

"maen spinner kalo dlm 1 year still x gmpak..mmg bangang la.." -it's from my fren from uitm perak,din..aku knal dia mase main kat karisma penang 1 1/2 year ago..

"bola power..owg nye main x power..." -it's form bakri..bro pro-shop kat u-bowl jusco S2 tmpt aku keje dlu..tp dia x ckp direct kat aku..apai..mmbr aku yg keje u-bowl 2 yg smpaikan kat aku..

aku mula2 xnk give up..
i love this game..
reali love this game smpai bwling come 1st..gf come 2nd..
hahahahahahaha...
haha..
ha..
hmmm...
but..
aku rase btul ckp bakri..
i shouldn't play dis game at the 1st place....
i thnk..i should givin' up...
i can't play nemore..

DAMN!!!

Thursday, September 18, 2008

suatu hari yg best!!!

pg td..
time kelas HRM..
aku kuar jap gi toilet..
otw nk blk kelas blk..time tu kat level 6..
aku nmpk notis psl game yg dianjurkan oleh kelab retorik..
ari ni ari khamis..
ada game "boggle" ngan "word trialthlon"(btul ke aku eja?lntk la!)..
ari tu aku tringat yg sam,ajem ngan pali dpt n.johan dlm game "charade..sumting"..i dunno..
aku pun tergerak ati nak join game "boggle"..
semata2 game tu..aku sacrifice class CB..(still xde mood nk gi pas kena "ceramah motivasi" ngan lecturer ari tu...)

dipendekkan cite..
kul 12.30 cmtu..aku gi la lvel 16 di mana game tu berlangsung..
at 1st aku agk cuak gak la sbb rmai giler bdk2 TESL yg participate game "boggle" ni..
xpe..aku cuba utk cool..aku xkesah kalo kalah..saje nak hav fun..huhu..

round 1..(saringan)
aku satu meja ngan alop..n another 2 students..
snang je main "boggle" ni rupenye..huhuhu..
alhamdulillah...
aku lepas ke next round which is final round..
utk 1st round..aku dpt markah ke2 di blakang boss..
yg layak ke final round juz 8 owg je..
sian BROS aku..alop,pali ngan acap xlpas gi final..

final round..
aku,bob,nasuha n other girl student 1 meja..
aku sowg je dak MKT kat situ..yg laen sume dak TESL...
lagi 4 finalis kat meja gi 1..
aku da cam nk kalah je..sbb aku juz kumpul 8 markah jek overall utk final 2..
but myb aku agk lucky pd ari ni..
finalis yg kat meja gi 1 sume markah diowang below 7..
aku dpt no.3..di blakang nasuha ngan bob..

suke seyh aku..
bru 1st time main dpt no.3..

yeah!!!

aku suuuukkkaaaaaaaa!!!!!!!!!!

what is "boggle"?
go to..http://en.wikipedia.org/wiki/Boggle

Tuesday, September 16, 2008

last week yg sengal...

last week..
cam2 mende jadik..
actually xde la cam2 yg unusual..
x sume..
hmm..bnyk mende yg usual..
hahaha..
last week 2 kali aku kna marah ngan lecturer..
hmm..actually xde la kena marah..
more tu..khutbah motivasi..hahaha..
tp salah aku gak..
1st..kna khutbah dari lecturer CTU sbb x dtg test last saturday..
2nd..kna khutbah dng lecturer CB..psl presentation yg x memuaskan..aku wat last minute..hahaha..
yg laen..hmm..xde pape..biase je..
ari jumaat aku blk seremban..
malang aku sbb xde tiket ari tu..
last2 tpkse la naik bas lompat2..gi tampin..pastu tukar bas gi seremban..
pnat seyh..blk mlake ari ahd ari tu pun same gak..naik bas lompat..ngan Pali la tp..

aku da start pk..bile la aku boley start tido wktu mlm blk..
hmmm...teruk r cmni..nnti siang tdo..x jd keje beb..
tolong!!!
mkn ubt tdo?
idea yg bgus..
tp nnti jgn salah gune lak...

hah..lu pikir r sdiri!!

Monday, September 8, 2008

balanced situation 4 2day

ari ni..aku bgn pg..nk gi kelas..
hmmm...
ari ni nk kena anta report2 issues yg lame2 xpnah diantar gi (sib baik la lec bg pluang smpai ari ni utk anta sume report2 tu..klo x..fail lg r jwbnye..)
smlm aku tdo jap je..dr kul 5 sumting smpi kul 7.30 pg..ni ngah ngantuk giler beb..hahaha..pdn muke aku..spe swuh xtdo awl??

agk lucky gak r aku ari ni..pg td sblm msuk kelas issue,aku gi siapkan aku nyer report je..ala..tinggal nk print and binding je..alhamdulillah..sume nye bjln lncar..smooth n ez..huhuhu..

pastu..tau je la ari isnin kat kampus ni..bila klas pg,sesak gile umat tgu lif..aku mula2 ingt nk lepak dlu tgu smpi da clear bru aku naik..(naik tangga?lu biar btul..lvel 14 beb klas gua..da la pose..agk2 r..)pastu aku rase nk msuk ke dlm ckit..hehehe..knw wat?aku dpt la msuk lif dlm keadaan yg selesa..(da sume laki je dlm tu..bdk pompuan xbrani nk msuk..huhuhu...)

lega dpt anta report yg da lame aku delay..lega ckit pale otak aku..tp in the end if the class..lec swuh aku wat presentation psl report yg aku anta td..pulak!!aku ngan kagetnye ke dpn klas..dan aku pun xingt ape je la yg aku merapik kat dpn klas td..hahahaha...aku siap tnjk kat audience aku gmbr mase aku gi conference kat pwtc bln pas..da abis aku ingt lec nk tgur aku sbb too simple n bnyk yg aku xcite psl conference tu..dpt credit beb..hahaha..gmbr2 conference yg aku tnjk tu yg slamatkan aku..huhuhu..yazza!!

hmmm..ade gak yg xbeshnye..bila da msuk t/hari..bru aku teringt..ade lg assmnt yg aku xwat n due date dia lak..dis week!hah..yg pling harunye..HR nye group assmnt kna anta..ESOK!!!waaa..abih le aku...cmne lak ley xtringt??sengal gak aku ni..

ape nk wat?

haa..lu pikir la sdiri!!!

ke laut aku jwbnye...........

Thursday, September 4, 2008

off duty...at last....

lega aku..ari ni last day aku jd exco masa..hmm..terasa hilang beban kat bahu ni..4 sem berturut2 beb aku jadi exco masa ni..pnat..sgt pnat..but i'm glad..finally..it's over now..xde r bz2 gi pasni..untuk exco2 masa yg baru..ganbatte kudasai..may force be with u leaders..god bless u'all...

finally..

i am free............................................

quote for today...

"untill death, we learn..." - my issues lecturer

lucky me..

smlm..aku,pian,pali n pisha bebuka kat KFC..huhuhu..bnyk duit?eh..xla..tiba2 terasa nk mkn KFC lak ari tu..mula2 aku dgr cam rmai jek nak ikut...but last2 tinggal kitowg 4 owg jek..
nsb baik la..knyng aku pas bbuka..blk kolej pastu trus tdo..hahaha..tlepas gi solat terawih..
aku bgn dlm kul 11 lebey..aku on laptop..hmm..aku bru bukak pas amik kat cc abg wan ptg tu..tkjut aku ada 2 windows time aku on laptop aku tu..pelik..ada xp pro ngan xp home..aku select xp home..lagi tkjut aku..sume data2 yg aku ingt ilang pas laptop aku rosak ari tu ade balik!!yeay!!lega siot..aku ape lagi..trus backup data2 tu sume kat pendrive..hihihi..xnk pisang berbuah 2 kali..syukur alhamdulillah..
boleh consider lucky r tu..aku ade 2 windows..n dua2 windows tu ada kepentingan dia stiap satu..hahahahahahahah...sgt suke..sgt suke!!!!!!
aku lyn muvee smpai pagi..haha..

ke lautttttttt!!!!!!!!

sgt suke!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, September 3, 2008

bengang..aku bengang...

laptop aku wat hal...
tah ari tu tetibe je hang..pastu xley on windows...
pe kejadah kat skrin tu tulis system32 ilang??
wtf???
aku da la xreti pape psal gadget2 nih...aku bknnye inspektor gadget cam si toni,jerry,sam maupun din tawau..
aku da mati akal..
aku anta kat abg wan..dpd ari ape tah ari tu..aku pun xingat...lme gak r laptop aku tu tsadai kat cc abg wan..
klo dia nak rosak tu..aku xde r kesah sgt...yg aku bengangnye..da la rosak..abis sume brg2 aku kat dlm laptop tu ilang..sume skali..siot tul..apenyer malang daa...
bengang beb..bkn skali mende ni jadi...dlu time part 1..laptop lame aku hard disk rosak..abis sume gmbr2 time part 1 ilang..part 2..jadi gi mende yg same..part 4 ari tu..pendrive lak..aduh...prob tul ar...skang ni jd gi...teruji kewarasan aku bln pose ni..nsb baik la..bnln pose..kalo x..jahanam laptop tu aku keja kan!!!
bengang aku bengang!!!!!!!!!!!

ke laooooott!!!!!

finally..back 2 skool...

ari ni da ari rabu..
cuti 4 ari da abis..
huhuhu..pdhal aku cuti 5 ari...
da ari jumaat aku xde klas..
cmpur ari sbtu,ahd,isnin,slsa...5 ari la...
ape da aku wat dlm 5 ari ni ek?
bnyk mende aku plan xjadi...
hmm...
mula2 ari jumaat ptut aku join tournament bowling kat mp...but,aku cancel last minute..sbb aku xley nk main..winning touch da ilang..(pnah lak aku mnang..)
ari sbtu lak..ada konvoi amal merdeka..tmc anjur...aku ptut wjib kna gi..but aku xgi..mlas..ye r..pg 2 ujan lebat beb..sejuk..sdap tdo..hahaha..sian adik..aku tipu dia..aku ckp aku xdpt gi sbb pning pale konon..pdhal aku sdap tdo kat umh..sowie r dik..huhu..
ari ahd lak..ingt nak blk sban..aku mntak tolng matt gi blikan tket..but mlangnye..tket ke sban utk ari ahd ngan isnin da abis..tpksa r mulakan bln pose kat kolej..huhu...
ari isnin da start pose..
ari slasa..xde ape yg mnarik..bosan...
ingt2 blik..dlm 5 ari cuti ni..aku da abis baca 6 buah novel..(ceh..ingtkn stdy td..huh!)
novel mlayu..ntah?xtau r npe aku ske bc novel?novel jiwang lak 2..hahaha..ape da aku..
ari ni klas kul 2..aku xtdo lagi..hmm..dasar kluangman la aku ni..xreti2 nk tdo..hahaha..aah..japgi tdo ah..aku pun da start ngntuk da ni..
ok la....

ke laut....

Tuesday, September 2, 2008

pukul 3 sudah...

da kul 3 ni..
tp aku xtdo gi..
aku xtau la..
da part 5..
bila mlm msti xley tdo..
ape gi yg aku fikir?
masa dpn?
aku still ada future ke?
lagi 2 sem da nak praktikal..
ade ke company nak amik student cam aku ni praktikal kat company diowg?
da la aku ni muka 2 pointer je..
takut beb..
gi..aku xde awek..(pompuan gi!!)
sape agknye nk kat aku?
ntah la?(ntah gi!!)
lesen keta xde gi..
aku xreti bwk keta lak 2..(sengal!!)
moto reti bwk tahap beginner rempit..
but lesen xdak..(sengal 2x!!)
bnyk mende kat pale aku ni!!
xley tdo..
alah..alang2 stay up je r smpi sahur kang..
pas solat subuh tdo..(jgn lupe nk solat!!jgn lalai!!)
sib baik sok cuti..
da la..

ke laut...

dia..

td..aku terima panggilan dari seseorang..seseorang yg pnah menjadikan aku pujaan di hatinya..seseorang yg pnah aku sygi tp ntah la..hubng kami x pnah lebih dpd sowg kwn..dan kami bkn hanya kwn biasa..she's the only best fren aku yg perempuan..perempuan?hmm..kalo kowg pnah bc blog aku mase aku bru join blogger..kowg tau la..

yup.."dia" call aku..bkn ex-scandal aku le..ni kwn baik aku..dak law kat shah alam..hmm..she's quite pretty..cute..sumtimes beutiful..sgt pndai..bijak lagi superb dlm stdy..huhuhu..klo dia tau aku puji dia ni..hmm..kembang la jwbnye...

apa dia nak?hahaha..gado ngan bf..jd..aku sbg kwn baik dia ni r tmpat dia ngadu..huhuhu..aku ade usik dia dlm phne td..aku ckp smbil glak.."da ade prob ngan bf bru dtg cari aku ek?"..hahaha..mrh dia..hampir2 nk hang up phne da td..nsb baek r aku pndai gak la pujuk awek sowg ni(aku pujuk awek org reti la..awek sdri xreti..ek..aku ne de awek??haha..)

aku sbnanye bkn nk cite psl ape yg kitowg bualkn dlm phne td..aku..ntah la..nk kongsi ngan kowg ttg cite aku..bg aku ni bkn rahsia pun..tp rmai xtau..hatta "dia" sdri pun xtau..ntah le..tau kot?or wat2 xtau..lantak r..

aku sbnanye..ada hati ngan minah ni beb..kwn baik aku ni la..hmm..ntah la..awal semester ari 2 aku ade cam rase nk msuk line minah ni..tp xdpt..sbb ape?sbb dia da bbaik blk ngn ex-bf dia yg skang ni da jd bf dia blk r..peh..sakit ati gak beb..tp nk wat cmne?dia pun kwn baik aku..tpksa r aku pndam..kali ni dia xtau yg aku cuba nk approach dia..ne x nye?bru nk msuk laen owg da smbar..hahaha..mlang gak aku ni..tp pastu dia cam dpt detect yg aku ni da kureng cntct dia pas aku tau yg dia da blk kat bf dia..tp aku ni..agk pndai mnipu gak r..huhuhu..last2..dia pun mls nk amik kisah sbb aku asik deny jek..

2 sbnanye kali kedua aku approach dia..sblm ni ade gak..1st time dlu mase aku part 3..awl part 3 sblm aku ada scndal ngn bdk sekampus..time 2 aku trus trang ngn dia yg aku nk bsama dia..ajk couple r..tp jwpn yg dia bg kat aku..agak mngecewakan..dia tolak popose aku..dgn alasan..dia sygkn hubngn persahabatan aku ngan dia..dia xnk nnti bila da couple..pstu if ada sumting happen ngn hbngn kitowg..dia tkut kitowg akn jd musuh..hmm..time 2 aku pk btul gak ckp dia..aku pun btalkan hasrat aku..tp ntah la?prasaan syg aku kat dia btmbh..w/pun terkdang aku terleka..aku tetap akn balik kat dia..time aku sedih..dia r jd peneman..pndgr setia..pmberi nasihat..tp bila aku gmbira..aku tlupa kat dia..sian dia..aku ni teruk gak kdg2..but bila da tringat blk kat dia..,sti aku trasa aku btul2 syg kat dia..aku pelik r..pelik ngan dri aku sdri..dlu bdk 2 nk kat aku..aku tolak..skng?pdan muka aku la..aku ni..slalu cmtu..ntah la...

idup aku ni mmg bnyk btul kekeliruan..tbgk je r kat post aku sume..kowg msti jmpe pkataan "ntah la?"..hakikat 2 xley brubah...hakikat yg aku msih "lena tdur diulit mmpi"..aku msihxtau hala tuju aku..tp utk kes ni..aku serah pd jodoh..ada..ada la..klo xde..aku akur if tkdir mnentukan aku ngan dia hnya lyak mnjadi sahabat je.....

ke laut...

Monday, September 1, 2008

kenangan di bulan puasa...

yow..x sedar mase da blalu.. tup2 da masuk bulan ramadhan..ingat2 balik..da 2 kali aku tempuh bln pose di alam "U" ni..msk yg ni(insyallah kalo aku idup lame la)3 kali..hehehe..cam2 kenangan time bln pose yg aku xley lupekan..paling aku susah skali nak lupe..bln pose time aku part 3..huhuhu..aku rase..time 2 r aku tlah melalui bulan pose yg paling bahagia skali dlm idup aku..ne x nye?time 2 aku ada buah ati...buah ati?ape yg spesel sgt ngan ade buah ati?owg laen pun ade gak buah ati..tp rilek je..hahahaha..mmg r owg laen rase biase..tp aku?aku bknnye pria pujaan yg petik je jari,berdoyon-doyon pompuan dtg kat aku..x wey..time 2..1st time..bg aku r..sowg awek yg cute,lawa,hot bersama aku..w/pun bkn sbg couple..tp..ntah la..aku terasa disygi..and seriously...aku xpnah rase cmtu bahagia spnjng idup aku..even dlu aku pnah gak merasa bercouple..xpnah rse seindah ini beb...nk kata aku syok sdri..xgak.. si dia sdri ngaku kat aku yg dia bahagia spnjng bersama aku time 2..xtau r sama ada dia saje je nk jg ati aku or else..but..aah!!xksh la..aku xpeduli 2 sume..yg penting aku bahagia time 2...

time 2..aku ingt gi..dia bru clash ngan balak dia 1 ari sblm pose start..& rnthnye hbngn dia ngan ex dia tu bkn sbb aku..w/pun aku da berbln rapat ngan dia..bak kate mmber aku sume aku ngan dia kat kmpus cam blangkas..smpai lecturer pun anggap kitog ni psngan kekasih...tp aku still ade respek ngan hbngn dia ngn ex dia time 2..ada sbb laen dia clash ngan ex dia..
soknye aku(time 2 da start pose)..aku gi umh sewa dia..aku ajk dia kuar..w/pun time tu dia still bsedih atas ape yg terjadi antara dia ngan ex dia ari sblm 2..jelas nmpk mata dia bengkak..dia menolak pd mulanye..tp lame gak aku pujk dia..akhirnya dia akur..aku bwk la dia gi pntai..& then aku pun ckp la ngan dia yg klo dia nk luah kan ape2 luahkan kat aku sbb aku sdia mndgr & bg r advice ape2 yg ptut..hatta nk nangis kat aku pun xpe..dia pun citer la kat aku psl pe sbnarnye tjadi smlm..psl tu..psl ni..smbil dia luahkan ape yg terpendam..aku tatap muka dia..2 la 1st time dia kuar ngan aku pkai spek mata..slalu dia lbih ske pkai cntct lens..pkai spek leceh katenye..mmg aku sgt terpegun time tu..ayu btl minah ni bile pkai spek(aku mmg ske awek pkai spek..hehehe)..ditmbh lak ngan rmbtnye yg pnjang ditiup bayu laut ptg..btmbh anggun w/pun dia ngah nangis..tiba2 aku terasa iri hati ngan lelaki2 yg pernah berdampingan ngan dia..beruntung btul diowg sbb dpt jadi balak minah ni..alah..aku sbnarnye ptut bsykur..sbb w/pun aku ngan dia juz kwn biase..tp hbngn kitowg sbnanye lebih dpd tu..pendek kate..kitowg ni sbnarnya ada scandal time tu..or klo ikut lgu The Lima,aku hanyalah kekasih separuh masa dia..xkisah la..jnji aku dpt bsama dia...
start dpd ari 2..kitowg bertmbh2 rapat..w/pun time tu bln pose..stiap mlm aku akn kuar ngan dia..kdg2 kitowg overnite smpai r sahur..oopss..sowie ek..kami bdua juz jln2kat bndr mlaka ni..xpun lepak2 kat tepi pntai..xde ape yg jadi pun..mmg aku sgt2 la bahagia time 2..ek..rasenye da bnyk kali aku sebut mnde 2..huhuhu..

tp..fikir2 blk..sume tu hnya knangan indah yg bsifat smentara..hnya 1 persinggahan..w/pun hbngn kitowg x lame pastu putus sbg scandal mate(kitowg stil kwn smpi skang & aku still syg kat dia)..aku x kisah..dia ada idup dia sdri..aku hormat kptsn dia w/pun pd mulanya agk pedih gak la bila dia da ada owg laen..aku harap dia bahagia...

"N.A.B.M.R"..klo u terbaca ni..sesungguhnya i nak u tau..i still syg kat u..smpai bila2..........

ape aku malalut daa..td citer psl bln pose..tibe2 je gi psl scndal aku tu plak..hahaha..da la..aku pnat..knyng..bru pas bbuka r katekan..nnti aku citer gi psal mnde laen.....

ke laaaauuuuuuuuuuuttttttttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, July 21, 2008

ari sabtu yang panjang...

ari sabtu yg lalu..
aku, ah seng, dan pian..
wat pertama kalinye kuar jln2 cari pasal kat melaka..
together-gether...
asalnyer tujuan ktowang nak usha jersey bola sepak utk kolej kitowang..
kitowang gi ar al-ikhsan kat DP(Dataran Pahlawan...)
usha nyer usha...aku decide ar nak try 1 jersey line7 ngn 1 jersey diadora yg agk lawa gak la...
and price pun quite reasonable...
aku lak kena jadi model utk try dua2 jersey tu sbb ah seng ngan pian xnk try..(tah hape2 tah..)
sblm tu..yg layan kitowang time tu ade sowang staff al-ikhsan..awek..cute giler beb!
tapi xtau ar apsal muka dia agak mendung sperti cuaca pada tika itu..hahahaha..
period kot?
ngah asyik try..pastu aku tunjuk kat ah seng ngan pian..cam2 la comment diowang..
and suddenly..prangg!!!
ade 1 display runtuh and abis betabur barang2 kat display tu..
nak tau sape nyer keje?
ah seng..bertuah btul mamat 2..hahahaha...
malu seyh time tu..aku trus undur ke blakang and msuk balik dlm fitting room..
tergelak besar aku time tu..
awek cute bdk al-ikhsan yg muka mendung tadi bertambah mendung nak dekat ribut ar..
hahahahahahahaha!!!!
ah seng kena marah ngan awek tu..sian lak kat si ah seng ni...
last2..nk cover kan diri kitowang..(klo kitowang blah je nmpak sngt kitowang ni x mkn saman..huhu..)
aku tlah membeli sepasang glove goalkeeper serta sepasang kasut bola puma..pian lak bli suar quarter..(nasib baik murah..)ala..kalo x pun mmg aku nk bli pun mande2 tu sume...

pastu kami tngk citer batman:dark knight...
peh..mmg best siot citer ni..
sesape x tngk gi citer ni aku rekemen tngok la..
kat muvee ni leh tngk cmne batman kalah kat joker 1st2..
and then..of coz la..batman mnang..
but..joker bapak horror siot karekter nye..
mmg btul r..heath ledger blakon sgt berkesan and x dinafikan dia mmg joker yg sempurna...
dr 5..aku bg 4.5 utk muvee ni...
tngk ar..jgn x tngk...

BATMAN : DARK NIGHT

Tuesday, July 8, 2008

the past...

ini pic2 last sem...njoy..

new chapter..

s'up guys?!
lame giler aku x update blog aku...
hahahahaha...
sbnanyer aku xtau nk tulis ape pun kat blog ni...
lagipun aku agak sibuk...bz ngan stdy...
haha..study la sangat!!!
tapi kalo aku rajin tulis pun..sape je nak baca citer aku yg merapek2?

hahahaha...
i've done it again...
done what?
kisah sangat ape orang lain pikir...
aku x sepatutnyer cmtu...
kan?kan?kan?

hahahaha...
so..i wanna start new chapter...
new semester in my college..
new me...
maybe a lil' bit of ol' me...

dozo!!!

onegaishimasu!!!

Wednesday, April 2, 2008

minggu2 yg memenatkan...

hye..
its me again..
si bdk gelap yg btmbah gelap..
da gelap tahap niggaz da ni..
aku baru lepas menjalani minggu yg memenatkan..
yg meletihkan..
bygkn in 2 week yg lpas ader beberapa event yg aku kena take part..
bagi aku penat ar..
kalo kowg rase its small metter..lantak hang la..
22hb, ari sabtu, aku ader sukan masa..di mana aku jadi commitee..and aku gak la yg jadi player utk pertandingan futsal nye..kena gak ar prepare utk sukan tersebut dlm 1 week sblm ianyer dpt direalisasikan..
sblm tu..ari khamis(19hb)..dlm sibuk2 nak prepare sukan masa aku dijemput oley acap utk jd ref futsal dlm sukan ibuc..sbnanyer time 2 aku sgt maleh nk gi..tapi atas dasar member2..aku xnk hampekan acap..
ari ahad nye lak..23hb..aku jadi wakil team uitm kbm utk sukan fakulti anjuran unit sukan uitm alor gajah dalam acara tenpin bowling..alhamdulillah..kami menang tempat pertama wpun aku xbrape nak perform..at least..kitowg dpt buktikan yg uitm kbm bukan calang2 kampus..
lupe lak..kemenangan kitowg kat acara tenpin bowling membolehkan uitm kampus bandaraya melaka jadi johan keseluruhan sukan fakulti 2008..
haha..bangga sungguh aku..
pastu..27hb(khamis) 1 program solat hajat perdana dan sambutan maulidulrasul diadakan di kolej siswi tmn bertam di mana aku adalah salah seowg commitee gak..haha..aku jadi biro tugas2 khas..penat lagi..huhu..tapi program ni xlah penat ner sbb xbnyk pun keje yg aku wat..bdk laen yg tolng cover..aku wat ckit2 jer..huhuhu..
esoknyer lak..ari jumaat..28hb ader dinner masa kat eq..yg ni agak controversial ckit..da la aku bkn commitee..tibe2 lak ade mangkok hayon yg ske2 je suh aku jd penjaga bas utk bdk nr yg kononnyer akan naek kat kbm..aku pun 1 lurus bendul..aku ikut jek..tapi biler da tau tu patutnyer keje owg laen..aku jd panas beb!
nsib baek la mat,sam ngan adik gtau aku..kalo x..x psal2 je aku wat keje foc utk lakhanat tersebut..
sial..ko nyer keje..swuh aku bwat!and after dat u get all the credit..bnyk cantek??
mmg ar small metter..tapi aku da dipergunakan ni beb..klo kowg kena cam aku..kowg panas x??
tapi..1 jek..aku sian kat member2 commitee dinner tu..ader yg xdpt makan..
esoknye lagi..ari sabtu..29hb..hari paling penat..sengsara..sakit..neraka wat aku..
ari tu ader karnival sukan sempena ulangtahun pertama uitm kbm..sumer sukan wat kat uitm a.gajah..except badminton kat bachang..
event ni lawan ikut course2 yg ader kat kbm je cam masa,fiasso,meba,tesl,ibuc,bass,hrs&insso..
antara sukan yg dijalankan pada hari tersebut ialah bolasepak 9 sebelah,futsal lelaki dan wanita,bola tampar lelaki dan wanita,bola jaring lelaki dan wanita,serta badminton..
dipendekkan cerita..pergh..penat seyh..hanya tuhan je yg tau sbb aku ari tu msuk 3 jenis sukan kot..bolasepak 9 sebelah,bola tampar lelaki ngan bola jaring lelaki...penat...
30hb(ahad) ari kemuncak karnival sukan kbm di mana blansungnyer badminton akhir ngan tenpin bowling..aku msuk tenpin bowling..tapi ari 2 aku xpnat sgt ar sbb smlmnyer..pas blk jer dari a.gajah..pas mandi dan makan aku terus tido smpai pg..huhuhu..
mlm tu ader acara penutup..utk umumkan spe pmenangnyer ar..
masa..iaitu course aku..johan keseluruhan beb..
ktowg dapat johan dlm tenpin bowling,futsal wanita,bola tampar lelaki & wanita and badminton..
bola sepak 9 sebelah,futsal lelaki,bola jaring wanita dapat ke-3..
bola jaring lelaki je xmnang aper2...
tapi ok ar...
raser berbaloi gak penat aku akhirnyer..
puas beb..
ne x nyer?
aku ketua kontigen masa kot?
huhuhu..
skali lagi..bangga aku..
hahahaha...
ke laut!!!

Wednesday, March 19, 2008

announcement..

"saya teringin nak makan kek!"

i dunno..i'm confused 2..

hye...
its me...
"k"..
a loser...
i dunno la..
what actually happen 2 me since my 22nd besday..
its quite confusing..
i didn't know myself..
lot of things dat i do lately..
not working..
time is passing by..
and i'm runnig out of time..actually..haha..
y?
coz..theres a lot of things 2 do..
a lot of my assignment not done yet..
theres many activities in this couple of weeks ahead..
dat need 2 be prepare..
dat need 2 be done..
huh..i'm so depressed..
my morale down..
i have probs with my gurl..
its all bcoz of me..
yeah..she's rite..
i'm seem not appreciate what have she done 2 me lately..
what a jerk i am..
she's too good..
too good 4 me...
i juz..i juz...huh..i dunno..
dear..i'm sorry..
reali2 sorry..
i can't focus rite now..
i'm also messed up..hahaha..
i hope u understand..
dat i can't juz focus on u..only..
coz i..dunno what 2 now..
with a lot of work..
with a lot of things goin on my mind..my heart..
please be patient my dear..
after a while..all of things ganna be back 2 normal..
i hope..
look..
i'm confused..
what the hell i'm talking about??
i dunno..
but the important is..
to all the peeps dat hurt bcoz of me lately..
i am reali2 sorry...