Sunday, December 12, 2010

al kisah al story


ini kisah ada sorang mamat (BF) ni yang suka menipu..
semua orang pun dia nak tipu sampaikan awek dia (GF) pun dia selalu tipu gak..
tapi bukan tipu main kayu tiga..just suka menipu tentang benda yang berapa penting la..
dan nak dijadikan cerita..
pada suatu petang..si BF sedang baring-baring di rumah kerana hari cuti..
tiba-tiba handphone si BF ni berdering..GF call rupanya..

GF: hello awak..kenapa tak sms sy?
BF: alamak..kredit takde la wak..
GF: dah tu? tak reti-reti nak gi topup..
BF: ala..malas la saya nak turun bawah gi beli..(menipu part 1..padahal tengah takde duit ni)
GF: owh..ye ke..awk tengah buat apa ni? bla..bla..bla...

mereka bergayut lebih kurang 10 minit..
selepas handphone diletakkan..si BF kembali beristirehat sambil menonton tv..
tak berapa lama lepas tu handphone si BF berbunyi lagi..kali ni ada mesej masuk pula..
BF pun membaca mesej yang baru diterima..

BF: eh..siapa la yang baik sangat topup kan aku ni?? 10 hengget lak tu!! haha..rezeki jangan ditolak~

lalu BF menelefon GF nyer..

mereka bergayut lagi..

cerita tentang itu..

cerita tentang ini..

tetiba si GF bertanya kapada BF

GF: eh awak..tadi cakap takde kredit..ni boleh lak call saya lama-lama..
BF: oh..ni tadi saya suruh adik saya gi turun belikan topup..(dengan confident-nye..nak menipu la tu)
GF: eh? yeke?
BF: iye~
GF: tapi bukan saya ke yang topup kan untuk awak??
BF: (terdiam...) eh..awak topupkan?
GF: ye la..saya la..sape lagi??
BF: alamak..~
GF: sengal punya BF~ hahaha~

sejak itu..si BF kurang menipu lagi..
ini adalah kisah benar..
moral of the story..
jangan suka menipu~ kan dah malu~

Saturday, November 27, 2010

ngangkang tengok ngangkung~



hari khamis ari tu..
aku tengok citer ni~


yup..
ngangkung..
memang kelakar..
seram tu sikit aje la..tak banyak..
tapi banyak moral..
moral yang cuba di tunjukkan dalam filem ni..
"JANGAN MAIN EKOR...NAK TEMBAK BIAR KENA BADAN..JANGAN KENA EKOR~"

Wednesday, November 24, 2010

bila matahari terbenam~


playtime in Melaka is over..
for now..
this morning i'm gonna go back to Seremban..
*sigh*
i wish i can stay like this forever..
but..it's impossible..
after this i'll be back to my reality..
my life..
it's boring..
it's sucks!
hahaha~
i wish i had a gf rite now~ xp

Monday, November 22, 2010

movies week!



cuti sekolah telah bermula!!!
tapi aku telah mengambil cuti dua hari awal!!!
yeay!!!
tolong jangan tanya kenapa..sebab aku tak mau jawab!
hahaha!!!


hari Khamis lepas..
pas habis sekolah je (yeah right!) aku terus berdesup pergi ke Melaka..
mau melepak bersama kawan-kawan ku yang telah tamat belajar..
mula-mula aku sampai..cuma Alop dan Ridhwan sahaja yang ada di Kubu..
kawan-kawan yang lain pulang ke kampung masing-masing..
al-maklumlah..cuti raya Aidiladha plus tamat semester..


ok..ikut tajuk post pada hari ini..
minggu ni aku memang banyaklah sangat tonton filem!
hari Isnin yang lepas aku tonton filem Unstoppable..
memang sangat unstoppable ceritanya..
pada pendapat aku la..filem ni berjaya membuatkan penonton tidak berganjak dari tempat duduk walau 10 inci pun sebab jalan ceritanya menarik, penuh saspension dan mendebarkan!
bayangkan ajelah..satu pangung kusyuk beb tonton cerita ni..dengan aku sekalilah~
scene paling saspen! scene masa Chris Pine terjatuh masa nak connect keretapi dia ngan gerabak yang liar itu..liar?? haha~ xp


pastu ari Rabu pulak..
aku telah menonton cerita Skyline..
filem ini ialah filem sains fiksyen..
pasal alien yang nak takhluk bumi..
cerita ini agak boring walaupun dia punya sc-fi sangat baik..
ending dia pun..owhh..tergantung lah..
boring..boring...


hari Khamis pula..aku di Melaka..
bersama Alop dan kawan sekelasnya Fina...
kami tonton Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 1..
ok..ceritanya..aku tak tau nak cakap camner..
mungkin sebab aku dah tau jalan ceritanya selepas membaca novelnya..
so..ok la..at least dapat tengok secara visual camne dia ceritakan balik pasal lagenda tiga beradik Deathly Hallows..
tak sabar nak tunggu Part 2!!!


hari Jumaat!
tengok wayang lagi!!!
kali ni aku dan Alop disertai oleh Pali dan Boss!
kami tonton cerita RED!
pasal pesara-pesara perisik beraksi!
ok..scene paling cool! scene masa Bruce Willis keluar dari kereta yang tengah berpusing!
damn cool! haha~


jap..tu belum masuk movie yang aku tengok kat laptop..
macam....~

Scott Pilgrim vs The World..(bengong! hahaha!)


71: Into The Fire..(filem perang Korea rock!)


Hot Tub Time Machine..(back to the 80's!)


The Expendables..(wow..tengok pisau dia!)


Step Up 3D..(yang 3D la sangat~)


The Social Network..(ada apa dengan fb?)


masa cuti ini mau tengok lagi movies!
enjoy!!!



Wednesday, November 17, 2010

loser ker?


lelaki single = loser

bak kata kawan aku la...

apa pendapatan korang?

Sunday, November 7, 2010

blues kedai burger

semalam aku pergi jogging bersama rakan setugas aku, Shah kat Kompleks Belia..
on the way balik, singgah le sekejap ke gerai burger kat Okland..
niat di hati nak beli benjo..lapas lari-lari terasa lapar lak..
aku memang selalu beli burger kat gerai brader ni..
sebab beliau bukan sahaja menjual burger biasa seperti burger ayam, daging dan benjo..
malah brader tersebut jugak menjual burger rusa, arnab dan ostrich..dan juga oblong!
memang banyak pilihan lah..
tapi semalam baru aku perasan..brader burger tu dah tambah dua jualan baru di gerainya..
satu..dia menambah roti john sebagai salah satu menunya..
looks normal to me..
yang kedua pula..cuba korang teka apa?
hahahaha!!!
aku memang tak sangka..
gerai burger tu juga telah mula menjual jersi bolasepak!!!
hahahaha!!!
aku mula-mula ingat CC kat situ yang jual jersi tu..
gerai burger tu actually depan CC..
jap..CC jual jersi..bunyinye pelik jugak!
kedai burger jual jersi..lagi la pelik~
hahaha..
dipendekkan cerita..aku pun tejebak membeli dua helai jersi kat kedai burger tu..
so..bila aku cakap jersi yang aku pakai tu aku beli kat kedai burger..
tolong la percaye..aku bukan loyar buruk atau melawak..
aku memang benar-benar beli jersi tersebut di kedai burger..
harap maklum~


what the....





Saturday, November 6, 2010

bersarang~


tajuk ini amat relevan dengan keadaan blog aku sekarang..
abandoned~ agak lama tak terusik blog aku ni..
i admit nothing really interesting happen in my life lately..
kalau aku post something pun kat blog ni bukan ade ape-ape yang menarik pun..
sekadar syok sendiri je..hahahaha~
lately aku sangat bz..bz ngan facebook..
main game yang tah hape-hape sampai lupa kewujudan blog aku ni..
hahahaha~
mungkin cuti sekolah ni aku akan active mengepost something kat blog aku nih..
ok lah..aku sebelum aku pergi main futsal ngan the baba street crew..
aku nak sampaikan satu teka-teki..

buku apa yang paling laris di bumi?

akhir kata..renung-renungkan..dan selamat menjawab..


Saturday, October 23, 2010

What was the last book you read?

Katerina by Ahadiat Akashah

Ask me anything from tink tink to bink bink~

What YouTube video made you laugh recently?

it's Idol Army Show..a Korean variety show~

Ask me anything from tink tink to bink bink~

Would you rather be a vampire or a werewolf?

vampire..they look cool~ xp

Ask me anything from tink tink to bink bink~

What's the furthest you've ever traveled?

Kelantan! lol xD

Ask me anything from tink tink to bink bink~

Who's the most famous person you've met?

Pak Lah..Malaysia 5th Prime Minister..

Ask me anything from tink tink to bink bink~

What website do you spend the most time on?

facebook and twitter~

Ask me anything from tink tink to bink bink~

Would you rather own a luxury yacht or a private jet?

luxury yacht...^^

Ask me anything from tink tink to bink bink~

If you could become any fictional character, who would you be?

i don't know...maybe Moo-ryong from Korean drama, Yu-hee the Witch..the character is damn cool!!!

Ask me anything from tink tink to bink bink~

Would you rather date a lot of different people, or be in a committed relationship?

err..i think it's time for me to be in committed relationship~ xp

Ask me anything from tink tink to bink bink~

If you could make one person fall in love with you who would it be?

Yuri from Girls' Generation!!!! ~❤

Ask me anything from tink tink to bink bink~

If you could be a star athlete in any sport, which sport would you pick?

i always play football..but i wanna try something new..i'll pick baseball!!!

Ask me anything from tink tink to bink bink~

If you had access to a time machine, where and when would be the first place you travel to?

2002..while i'm still in form 4...

Ask me anything from tink tink to bink bink~

Thursday, October 7, 2010

apa daaa~


suatu petang yang hening..seorang guru sedang menelefon penjaga salah seorang pelajar kelasnya kerana pelajar tersebut didapati telah ponteng pada hari sebelumnya..
ikuti dialog perbualan yang yang sempat dirakam di dalam memori guru tersebut..

guru (g) : helo, selamat petang. bolekah saya bercakap dengan puan ****?
penjaga (p) : ya, ini puan ****. siapa di sana?
g : oh, saya cikgu ****. guru kelas kepada anak puan, ****. maaf mengganggu puan.
p : tidak mengapa. apa yang saya boleh tolong, cikgu?
g : terima kasih. begini puan, adakah anak puan pergi ke sekolah semalam?
p : (diam. mungkin sedang memikirkan sesuatu.) oh, ada. dia ada ke sekolah semalam. kenapa ya cikgu?
g : oh. maaf, puan. tetapi anak puan telah didapati ponteng sekolah semalam.
p : (terkejut) eh, tak mungkin. dia beritahu saya yang dia telah masuk ke sekolah. saya percaya dengan kata-katanya.
g : tidak puan. anak puan tiada di sekolah semalam. kelas pun dia tak masuk sejak sekolah bermula lagi.
p : tak mungkin. tak mungkin anak saya akan ponteng. cikgu salah orang agaknya.
g : tidak puan. kami tak salah orang. memang benar anak puan telah ponteng. kami juga mempunyai bukti yang menunjukkan anak puan tidak berada di sekolah dan didapati merayau-raayau di luar sekolah bersama beberapa pelajar lagi.
p : bukti?
g : ya, bukti. dengan itu, saya berharap puan dapat datang ke sekolah kami pada petang esok bagi membincangkan dengan lebih lanjut melalui hal ini.
p : err. baiklah. sebelum itu saya akan bertanya kepada anak saya dulu.
g : baiklah. kalau begitu, saya dan guru disiplin akan menunggu kehadiran puan esok. terima kasih.
(ganggang diletakkan)

moral of the story: jangan ponteng sekolah..lebih lebih lagi ponteng di depan sekolah..kan dah kantoi..apa daaa~

Thursday, September 30, 2010

Tuesday, September 28, 2010

message to my bros..and the gang~


bilekah nak buat reunion?
aku rindu korang sume!!!
sejak aku grad ni memang jiwa aku sangat kosong~
tanpa korang sume di sisi..
bile lagi nak lepak reramai like the old days?
jomlah lepak di melaka bila-bila punya weekend..
at least sebelum pali and alop abis sem ni..
taon depan mereka sudah tiada lagi di uitm..
maka tiadalah berseri negeri melaka sekelian hari...
suggest la tarikh yang korang free..
harap-harap dapat amik satu weekend yang sesuai untuk kita sama-sama hangout..
ke mana?
mungkin ke sagil..
atau ke gadek..
berkarok itu sudah pasti..
tolong la...i miss u all my frens!!!!
p/s: I.P.K.U.D.C.C.I.

Saturday, September 11, 2010

Yu-hee si Perempuan Sihir~



seminggu cuti sebelum raya..aku menghabiskan masa dengan menonton drama Korea..
tajuk drama yang aku tonton pada kali ini ialah "Yu-hee, The Witch" atau jika di'translate' dalam BM-nye "Yu-hee Si Perempuan Sihir"...
hahaha..cerita ni agak menarik..
berlainan sedikit dari filem tipikal Korea yang lain..
nak cerita sinopsis dia..sampai esok pun aku tak habis tulis..
so..siapa peminat drama-drama Korea..saya cadangkan anda menonton drama ini..
walaupun drama ini agak dah lama..dibuat pada tahun 2007..tapi dia best..
maaf saya agak ketinggalan sedikit~ xp

lagi perkara yang buat cerita ini best..
watak utama iaitu Yu-hee lakonan Han Ga-in..sangat comel!!!!
rambut pendek..comel giler!!!
dapat awek camni best gak!
hahahaha!!!
selain itu..watak utama lelaki Moo-ryong lakonan Jae-hee..sangat cool gila!!!
i wish i can be as cool as him..
hahahaha~ xp


p/s: lately..aku rasa macam nak cari awek cina~ xpp

Friday, September 10, 2010



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

KEPADA SEMUA BLOGGER YANG BERAGAMA ISLAM
PEACE..1 LOVE!

DENGAN INGATAN TULUS IKHLAS
HA KIM-MI



Saturday, September 4, 2010

Gloomy Raya~

5 sebab kenapa Raya tahun ni macam tak best bagi aku...

1. Raya pertama beraya di Seremban...tak sama dow suasana beraya dekat kampung bersama sepupu-sepapat semua...I missed my late Atok Yah and Atok Kabah <~my tears is falling if I start thinking of them.....I missed them so much!

2. Pakcik merangkap kawan baikku sejak dari kecil, Encik Khairul Haizal tidak dapat bersama-sama beraya dengan family aku tahun ni kerana komitmen kerja..KEJAM!

3. Cuti Raya kali ini agak sekejap..bagi aku la..walaupun hari ni dah start cuti..whats the F point kalau cuti PADA HARI RAYA LEBIH PENDEK DARI CUTI HARI PUASA?? <~sila abaikan jika anda tidak bersetuju dengan saya...haha~

4. kena bagi duit Raya mulai tahun ini kerana aku dah bergaji...*sigh*

5. beraya dengan status "SINGLE".......sebelum ni kalau takde gf pun..scandal-sandal ade jer..tahun nih...*sigh* ==


Wednesday, September 1, 2010

Jalan-Jalan Cari Pasal di Melaka




hujung minggu lepas lepak di Melaka..


AKHIRNYA.......


rindu terubat juga..


terima kasih diucapkan kepada the Kubulicious CreW iaitu Alop "Gorjess" Esmail, Pali "Chenko" Napi, Zul "Ninja" Pami, Al "Big Bang" Janguli, Mr. Fabulous Ridhwan dan Jenny the House Ghost kerana membenarkan saya tinggal sementara di Fortress kamu semua..

tak lupa juga terima kasih kepada 2 ahli baru Kubulicious CreW..encik RABBIT01 dan encik RABBIT02...(maaf..aku tak tau nama kalian~ xp)

terima kasih juga diucapkan kepada Acap "Oldman" Baichikun, Matley "Joe" Musir, Adi "Terry" Sepul, Wan "The Man" Aiman, Pakwan and the Gangsta, dan sekali lagi..Kubulicious CreW's Pali "Chenko" Napi and Al "Big Bang" Janguli kerana bersama-sama menjayakan event Futsal kita di Clay Bank Bay tempoh hari...

oh ya..sebelum tu..aku nak ucapkan terima kasih kepada Toni "Hotwheels" Gunawan and the Family kerana menaja majlis berbuka pada hari Sabtu yang lalu..Toni rocks!!!


selain itu..terima kasih tak terhingga juga diucapkan kepada my Bro-in-Law dan isteri (kakak aku lah tu..) kerana menaja makanan berbuka dan tempat tinggal pada hari Ahad lepas..


akhir sekali..terima kasih Ya Allah..Ya Tuhan ku kerana memberi peluang kepada ku untuk meluangkan masa bersama orang-orang penting dalam hidup ku...Amin~


p/s: lepas Raya akan ada lagi event Jalan-Jalan Cari Pasal di Melaka..coming soon~

Monday, August 30, 2010

1 Malaysia 1 Transformasi



MADE IN MALAYSIA by ROOTS N' BOOTS

the day had gone too long
its seem like yesterday
this is the land we born
and where we gonna stay
The proud is there
we know and its always in your hearts
that we all stay and fly the flag
of nation pride

The war had gone
and all the heroes had their way
but if its strike again
we know we gonna stand

we gonna stand and fight
we''ll die for this pride land
we''ll show the foes
we great coz we the countrymen

and when u hear the call
we know that u be there
its for the stripe the moon and star
coz we all proud that we was made in MALAYSIA

we had been raised to trust
the god and to the king
we gonna stand and ground
the strengh that come within
so if u think u know those feeling that is true
and its all for the yellow, the red,and white and blue

and when u hear the call
we know that u be there
its for the stripe the moon and star
coz we all proud that we was made in MALAYSIA

we gonna stand (we gonna shout)
this is the land (that we all proud)
lets join the line and you know whats all about
so if u think (you feel the same)
raise all the flag (of our land)
and feel the pride
inside you know that it is true

we just don't care
just who u r
just shout it loud
that we was made in MALAYSIA


THIS SONG IS DEDICATED TO ALL MY COMPATRIOTS!!

HAPPY 53rd MERDEKA DAY!
FLYING HIGH UP IN THE SKY!!!
WE KEEP THE JALUR GEMILANG FLYING HIGH!!!
FROM PENINSULAR TO BORNEO!!!
WE KEEP THE JALUR GEMILANG FLYING HIGH!!!


"UNITED WE STAND.. DIVIDED WE FALL~"





Thursday, August 26, 2010

hari ini dalam sejarah



"Inilah nilai harga beras fitrah yang wajib atas diri saya / tanggunggan saya pada tahun ini kerana Allah Taala."

pertama kali membayar zakat fitrah sendiri...^^


p/s: Kadar zakat fitrah ialah RM6.50 bersamaan 2.751kg beras.



Sunday, August 22, 2010

futsalholic!!!


we work

we rest

we play!!!

we are futsalholic!!!


Baba Street Crew ft. Ha Kim-mi

every weekend..
12.00 am to 2.00am..
live from Public Star Futsal, Seremban 2..

"lets dance on the pitch!"


Friday, August 20, 2010

aku rindu~



aku sekarang sedang rindu~
aku rindu kat kawan-kawan masa di UiTM KBM!
aku rindu nak main futsal kat Kolej Tun Mamat!
aku rindu nak main bowling kat Melaka Raya atau kat MP!
aku rindu masa-masa makan kat kedai kuning atau kat kedai belakang Maybank!
aku rindu masa-masa bersesak-sesak menunggu lif pagi-pagi masa nak pegi kelas!
aku rindu masa-masa memanjat tangga sampai ke kelas level 14!
aku rindu UiTM KBM yang sejuk beku macam peti ais tu!
aku rindu nak bawak buku Marketing ke sana ke mari!
aku rindu nak buat assignment yang berlambak-lambak!
aku rindu presentation!
aku rindu sindiran dan leteran lecturer!
aku rindu masa lunch kat bangunan MARA!
aku rindu nak main CS kat CC Abang Wan!
aku rindu nak lepak dan berborak ngan Kak Nana kat Jellybean sambil minum Susu Coklat Dutch Lady perisa Coklat Vienna!
aku rindu nak lepak kat rooftop kolej!
aku rindu nak main Pool atau berkarok kat Digital Mall!
aku rindu nak main bola kat Padang Serindit!
aku rindu jalan-jalan pada waktu malam di Bandar Melaka!
aku rindu Jonker!
aku rindu MP dan DP!
aku rindu Cheese Nan kat Pak Putra!
aku rindu Mi Wantan kat Jiki!
aku rindu Cheese Stix kat Burger King!
aku rindu nasi ayam kat MP!
aku rindu shisha kat Klebang!
aku rindu nak karok kat MP!
aku rindu lepak kat rumah Pali kat Kubu!
aku rindu masa-masa tonton EPL bersama kawan-kawan!
aku rindu zaman belajar!!!
aku rindu semua di Melaka!!!!!!!!

Tuesday, August 10, 2010

mesej untuk pelajar ku~


esok bermulalah bulan Ramadhan di mana semua umat Islam wajib berpuasa..
berpuasa bukanlah hanya dengan menahan lapar dan dahaga..
sebaliknya puasa mata, telinga, hati, fikiran, emosi, nafsu dan segala-galanya lah!
dan dengan ini saya ingin mengambil kesempatan untuk memberi pesanan kepada pelajar-pelajar aku yang perangai mengalahkan "mereka-meraka" yang terikat sepanjang bulan puasa ini~

"tolong cikgu..
jangan buat nakal/jahat di dalam kelas..
jangan buat cikgu marah sampai jadi HULK..
cikgu tak mau kerusi dan meja melayang ini bulan haa..
cikgu nanti puasa..jadi penat loh~
nanti cikgu pengsan dalam kelas nanti siapa susah?
lu orang jugak yang susah maa~
cikgu lagi susah loh....
so..please eh!
tolong cikgu.."



shoutout!!!


SELAMAT MENUNAIKAN IBADAT PUASA!

IKHLAS DARI EDITOR~ XP

Tuesday, July 27, 2010

takde keje~



ini kes dah takde keje...
takley tido nyer pasal...
amik kau...
tah mane datang tah...
boleh wat cover album baru aku nih..
hahahahaha~
perasan!
dah! jom tido!

Monday, July 26, 2010

battle of the tigers!



Tanggal 25hb Julai adalah satu detik bersejarah di mana pasukan bolasepak negara berjaya menewaskan pasukan gergasi Asia iaitu Korea Selatan selepas kali terakhir melakukannya lebih kurang sedekad yang lalu.

Kemenangan 1-0 hasil jaringan Safiq Rahim di minit ke-50 sudah cukup membuatkan pasukan Korea Selatan berputih mata dalam perlawanan persahabatan bagi menyambut ulangtahun ke-50 hubungan diplomatik kedua-dua negara.

Walau bagaimanapun, pasukan Korea Selatan yang dibarisi oleh skuad Olimpik mereka yang berumur antara 19-21 tahun itu tidak mudah melatah dengan kekalahan mereka dan menyifatkan pasukan mereka pada kali ini masih kurang pengalaman di pentas antarabangsa.

Pasukan Malaysia juga tidak terlalu mendabik dada dengan kemenangan ini kerana perjalanan pasukan Malaysia masih jauh dan banyak lagi perkara yang perlu dilakukan bagi meningkatkan lagi mutu bolasepak negara.

Walau apa pun, tahniah kepada pasukan Malaysia kerana berjaya menewaskan Korea Selatan yang pada mulanya menjadi pilihan untuk memenangi perlawanan semalam!

GEMPUR!!! WIRA!!!
MALAYSIA BOLEH!!!!!

P/S: tak dapat tengok game semalam..sedih seyh~ T_T



Sunday, July 25, 2010

sakit kepala~




pos ini didedikasikan buat cik migraine..
harap anda sangat happy selepas berpeluang menjenguk saya pagi tadi..
tapi..saya tak suka dengan kehadiran awak sebenarnya..
sebab bila awak datang..awak suka nyusahkan saya...
saya tak happy bila awak ada..
tapi semalam (pagi-pagi buta tadi)..awak datang lagi..
untuk kali kedua dalam minggu ini..
dah tu pulak..datang pada masa yang tak sesuai..
saya tengah memandu kereta kot..
on the way nak gi makan-makan bersama kawan-kawan lepas bermain futsal..
dah la saya memandu seorang..
masa tu jugak awak nak datang kan?
teruk!!!
saya tak suka awak!!!
nasib baik saya dapat bertahan sehingga sampai ke rumah dengan selamat semalam..
kalau tak....?
tambahan pula..semalam saya tak dapat nak lepak-lepak dengan kawan saya...
tolong lah cik migraine...
lain kali nak datang..sila datang pada masa yang sesuai..
oh ya..
sebab awak jugak..doktor siti yang buka klinik di belakang rumah saya menggesa saya supaya melakukan CT scan di hospital kerana beliau suspek saya ada tumor..
waaaahhhh!!!!
ini dah teruk!!!
awak memang jaat cik migraine!!!!!



INFO:
Migraine ialah satu keadaan di mana sakit kepala terjadi disebabkan oleh aliran darah dan perubahan kimia diotak. Perubahan ini akan menyebabkan arteri yang membekalkan darah ke otak tersekat dan menimbulkan sakit kepala yang diikuti oleh rasa tidak selesa pada perut, loya dan pening. Ia juga kadangkala menimbulkan kesan kepada pandangan.

Sintom:

1. Biasanya pesakit mengalami gejala gangguan saraf seperti gangguan kepada pandangan seperti titik buta dan melihat motif seperti zig zag sebelum mengalami sakit kepala.

2. Kadang-kadang pesakit melihat sinar cahaya yang amat terang hingga tersa seperti hampir buta.

3. Selalunya gejala (1) dan (2) akan berlaku selama 15 hingga 20 minit dan diikuti dengan sakit kepala yang amat sangat. Pesakit akan biasa mengalami sakit kepala yang teruk dan berdenyut denyut disebelah atau satu bahagia kepala sahaja.

4. Ini akan diikuti oleh muntah atau cirit-birit.


Friday, July 23, 2010

so long~


laman web One Manga akan ditutup pada minggu ini..
sedihnya mendengar berita ini tadi..
selama ini One Manga lah yang menjadi sumber hiburan aku..
membaca komik manga yang telah dialih bahasa Inggeris...
Naruto..
Bleach...
Fairy Tail...
pasni kena cari laman web lain lah~
T_T
sedihnya~
so long One Manga~

Thursday, July 22, 2010



what a dang week!
why those brats acting like animal in the zoo lately?
i feel like working as a zoo keeper instead of sensei!
what the kimbap???
well..
anyway..let sing together..
i wanna clear up my mind just for a while...

ROW ROW ROW YOUR BOAT
QUICKLY CHASE THE DUCK~
NOONA NOONA NOONA NOONA
SCHOOL IS REALLY SUCK!!!!

p/s: the picture is from my seni class..i drew it..lengloi tak? xpp

KPOP fever~



baru pas aku post pasal obsesi aku terhadap Kpop..
tengah harinya..sebelum aku pergi kerja..
masa tengah lunch..dengar radio ERA memutarkan lagu Sorry Sorry by Super Junior..

what the fish??

pastu pada petangnya pulak..masa aku nak balik..kat dalam kereta..
lagu Cabi Song by SNSD and 2PM lak..kat radio ERA gak~

what the kimchi?

and then aku teringat lak beberapa minggu yang lalu..
masa aku nak gi amik adik aku dari sekolah..
kat radio ERA gak..lagu Hot Issue by 4Minute..

what the kimbap?

nampaknye bukan aku je yang da tersampuk aura Kpop ni..
radio ERA pun same..
tapi pelik..sebelum ni kat radio ERA takde pun lagi Jpop or Taiwan ke..
Kpop lak yang mendapat tempat?
ok la tu~
lagu-lagu Kpop pun best~ xp

aku nak tukar nama commercial aku lah..
dulu aku letak nam aku KIM YUN IL..
tapi ade bunyi dekat-dekat cam diktator North Korea lak..


KIM JONG IL..
mau tukar lak..
HA KIM-MI
hahahahaha~
tak pun...next time..


call me OPPA~
xpp


p/s: hati tetap di Malaysia~ ^^


Monday, July 19, 2010

KPOP obsession~


akhir-akhir ini aku agak obses dengan hiburan dari Korea..
dari lagu ke drama..sampailah ke filem..
hasil-hasil seni dari negara Korea menjadi pilihan aku..
so..sorrylah kalau naik kereta aku korang akan dengar lagu Korea jer..
jangan harap aku nak tukar lagu lain~ harharharhar~

WONDERGIRLS

bermula dengan lagu Nobody dari Wondergirls..Sorry Sorry dari Super Junior..
sehingga lah ke Oh! dari SNSD dan Hot Issue dari 4Minute..
skang dalam laptop aku pun penuh lagu Korea..
filem Korea pun..banyak gak..
drama..aku pinjam jer~ huhuhuhuk~

SNSD

walaupun aku tak reti Bahasa Korea..
hahahaha..it's quite complicated dari Bahasa Jepun..
tapi laayan je r~ ^^

4MINUTE

AFTER SCHOOL

p/s: aku rase pas ni nak belajar Bahasa Korea~ pacat..ajar aku~ xp

Champion of the World



sudah seminggu Spain ditabalkan menjadi Juara Dunia..
ya..pertama kali menjadi Juara Piala Dunia sememangnya manis..
aku sejak awal lagi menyokong Spain dalam kempen Piala Dunia..
aku jugak menyokong England, Argentina, Japan dan South Korea..
banyak?
hanya meminati pasukan-pasukan tersebut sahaja..
tak salah kan?
tapi aku memang sejak Piala Dunia 2002 lagi aku minat untuk sokong Spain..
Spain adalah pasukan utama aku (selepas Malaysia dalam kategori pasukan negara) yang aku sokong..
dua tahun lepas aku ingat lagi bagaimana gembiranya aku tengok pasukan pilihan aku menang Euro 2008..
sekarang mereka menang Piala Dunia pulak..


sudah dapat 1 bintang!!!
aku sebagai penyokong tumpang gumbira~

VIVA LA FURIA ROJA
VIVA LA ESPANA


ok..habis sudah demam Piala Dunia..
EPL akan bermula tak lama lagi..
Come On Chelsea

Thursday, July 8, 2010

copa mundial de finale


2010 WORLD CUP FINAL

BATTLE OF THE ARMADAS

NETHERLANDS vs SPAIN

WHO WILL BE THE NEW WORLD CHAMPS?

AND AGAIN..I CHOOSE SPAIN!!!

VIVA LA FURIA ROJA!

VIVA LA ESPANA!



Tuesday, July 6, 2010

the king of the world~



Piala Dunia dah masuk ke bahagian terakhir..
4 pasukan paling hebat telah pun dikenal pasti..

URUGUAY!

NETHERLANDS!

GERMANY!

SPAIN!

pasukan manakah yang akan melangkah ke final?
dan pasukan manakah yang akan memenangi Piala Dunia edisi kali ini?
adakah URUGUAY atau GERMANY mampu menambah satu lagi bintang di emblem mereka?
adakah NETHERLANDS atau SPAIN yang akhirnya boleh berbangga dengan bintang pertama di emblem mereka?
segala-galanya akan terjawab 11 Julai nanti!

btw~
i'm rooting for SPAIN!

VIVA LA FURIA ROJA!!!